Gruia Stoica, plan cu România. O va pune pe drumului mătăsii

Gruia Stoica a vorbit într-un interviu acordat Qmagazine despre planul de a pune România pe drumul mătăsii. Este vorba despre unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură și transport.

Gruia Stoica, proprietarul grupului Grampet - Grupul Feroviar Român, a intrat în negocieri pentru noul drum de mătase, considerat unul dintre cele mai importante proiecte de transport și infrastructură din istoria lumii. Omul de afaceri a vorbit pentru Qmagazine despre ambiția de a pune România pe această rută care va lega peste 70 de state din Asia de Europa. 

Acest proiect important va aduce României, conform estimărilor prezentate de Gruia Stoica, 100.000 de noi locuri de muncă și peste un miliard de euro în venitul statului. 

Proiectul Caspian Transport are în vedere esigurarea infrastructirii necesare pentru transportarea de "containere, produse petroliere, cereale și produse agricole, produse chimice, metale feroase și neferoase, îngrășăminte chimice și minerale, sulf, materiale de construcție, alte tipuri de bunuri", susține Gruia potrivit sursei citate.

Proiectul "va duce la dezvoltarea traficului intermodal atât în România, cât și în țările învecinate. În acest fel se încheie un nou traseu China-Uniunea Europeană, deoarece operatorii feroviari din cadrul grupului conectează cinci țări din comunitate (România, Ungaria, Bulgaria, Croația și Austria)", mai spune Gruia Stoica. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel