Gestul emoționant al unei pensionare. Crește singură peste 1.300 de câini fără stăpân

O pensionară în vârstă de 68 de ani din China crește singură peste 1.300 de câini fără stăpân.

Wen Junhong, o pensionară în vârstă de 68 de ani, îşi dedică tot timpul, economiile şi fiecare cameră din casa ei din sud-vestul Chinei pentru a îngriji peste 1.300 de câini fără stăpân, relatează luni AFP.

În urmă cu 20 de ani, Wen Junhong a găsit un mic exemplar de Pechinez, abandonat pe o stradă din metropola Chongqing. De atunci, ea a oferit adăpost unui număr tot mai mare de câini pierduţi, ferindu-i astfel de accidente rutiere şi de... cuţitul măcelarului.

"Este important să ai grijă de aceşti câini. Pământul nu este creat doar pentru oameni, el aparţine şi tuturor animalelor", a declarat femeia, citează Agerpres. 



"Unii oameni cred că sunt nebună"



În condiţiile în care China nu are o lege privind protecţia animalelor, în ţară există zeci de milioane de câini şi pisici fără stăpân, potrivit asociaţiei Animals Asia. Aceste animale sunt rareori sterilizate, ceea ce sporeşte presiunea asupra adăposturilor de animale.

Wen Junhong găseşte cu regularitate noi animale abandonate în faţa casei sale şi primeşte "în fiecare zi cereri de ajutor". La 68 de ani, pe lângă 1.300 de câini, ea oferă adăpost pentru o sută de pisici, patru cai, iepuri şi păsări.

"Unii oameni cred că sunt nebună", recunoaşte Wen.

Ziua femeii începe la 4 dimineaţa, cu sarcina grea de a curăţa între 20 şi 30 de găleţi de excremente. Ea pregăteşte apoi 500 de kilograme de mâncare, pe care o găteşte singură într-o oală uriaşă. Fiecare cameră din casa ei cu un etaj este plină de cuşti îngrămădite una peste alta. Clădirea este ultima locuinţă a doamnei Wen, forţată să se mute de mai multe ori, în urma plângerilor vecinilor.

Împrumuturi la bancă



Vânzarea locuinţei sale anterioare i-a permis să îşi continue activitatea, pentru care a împrumutat de asemenea 60.000 de yuani (7.500 de euro), bani necesari pe lângă economiile şi pensia primită după ce a lucrat ca tehnician de mediu.

Wen Junhong a primit de asemenea donaţii de când a devenit cunoscută pe social media şi femeia încă mai speră că faima ei îi va determina pe oameni să vină să adopte un căţel. Ea este ajutată de şase persoane care dorm în aceeaşi cameră plină de saci de mâncare pentru animale.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel