Gabriela Firea: Vreau să rezolv cât mai repede problemele taximetriștilor din Capitală

"Am semnat astazi un Protocol de colaborare cu reprezentantii Confederatiei operatorilor si transportatorilor autorizati din Romania", spune Gabriela Firea.

Prin dialog vom putea gasi cele mai bune solutii, asa cum am convenit, la semnarea Protocolului de colaborare, cu reprezentantii Confederației operatorilor și transportatorilor autorizați din Romania, domnii Vasile Ștefănescu - președinte și Ion Comuși prim-vicepreședinte.

Taximetristii nu au fost ascultați până acum. S-au săturat de promisiuni, a venit momentul să trecem la fapte.

Din cauza proastei organizări și gestionări a Direcției de Transport și Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, activitatea de taxi se desfășoară în totală ilegalitate, toate autorizațiile de taxi și-au pierdut valabilitatea prin neprelungire, cu toate că dosarele au fost depuse din luna octombrie 2014. Acest lucru pune în pericol serios siguranța cetățenilor, aducând și grave prejudicii materiale companiilor de taxi și PFA.

Este mai mult decât normal ca taximetriștii să aibă condiții pentru a-și desfășoare activitatea în București. Ca primar general voi propune ca în fiecare stație RATB să fie amenajate locuri de staționare taxi și benzi unice pe care să circule și traximetriștii.

Sunt un om al dialogului și ori de câte ori va fi cazul, voi discuta cu toți reprezentanții companiilor de taxi. Problemele lor sunt și ale mele. Dacă ei iși vor putea desfășura activitatea civilizat în Capitală și bucureștenii vor fi mulțumiți.

[citeste si]

Protocolul prevede:

1) Promovarea, apărarea și reprezentarea intereselor sociale, economice, profesionale și juridice ale societății civile și ale operatorilor de transport în regim de taxi și în regim de închiriere de pe raza Municipiului București, precum și ale operatorilor de transport persoane de pe traseele dintre Capitală și localitățile judetului Ilfov.

2) Inițierea și propunerea de proiecte de hotărâri ale Consiliului General prin care se reglementează activitatetea de transport rutier sau cea în regim de taxi de pe raza Bucureștiului.

3) Participarea activă la dialogul social și la punerea în valoare a experienței, cunoștințelor și informatțiilor acumulate, care să faciliteze elaborarea deciziilor, a hotărârilor și altor acte cu caracter normativ ale Consiliului General al Municipiului București.

4) Respectarea principiilor libertății de asociere.

5) Interesul comun de a obține stabilitate sub toate aspectele vieții sociale.

6) Apărarea și garantarea principiilor de drept, sociale, economice și administrative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel