Gabriel Oprea a dezvăluit planurile de viitor ale UNPR

Vicepremierul și președintele UNPR, Gabriel Oprea, a dezvăluit, marți, în exclusivitate pentru DCNews, planurile de viitor ale partidului pe care îl conduce.

Gabriel Oprea a explicat că UNPR are două posibilități în perspectiva alegerilor locale din 2016: să candideze alături de PSD, sau pe cont propriu, caz în care, a precizat ministrul Afacerilor Interne, formațiunea sa va avea ca obiectiv un scor de zece procente.

”Mai aveți mai puțin de un an până la alegerile locale ...”, i-a spus analistul politic Bogdan Chirieac vicepremierului, invitat la DCNews Live.

”Avem două posibilități. Uitați care sunt: ni s-a propus un protocol cu Partidul Social Democrat și, acum, nu vreau să fiu lipsit de modestie sau să fiu farseur, e o plasă de sprijin pentru UNPR, un partid tânăr. Noi am luat, căzuți de la guvernare, când a fost cel mai greu moment politic al nostru - aveam și noi atunci vreo 400 de primari veniți pentru beneficiile guvernării, că sunt foarte pragmatici primarii ăștia. După ce am căzut de la guvernare, am mai rămas cu vreo 20. Totuși, să știți, căzuți, am luat 570.000 de voturi, vreo 5,2%, la locale.

Citește și: Își va duce Guvernul mandatul până la final? Ce spune Gabriel Oprea

Acum, când discutăm, avem două posibilități în partid: să mergem cu Partidul Social Democrat, care ne-a propus un protocol corect, aș putea spune, sau să mergem prin forțe proprii la alegeri. Încă ne mai gândim.

În schimb, nu stăm o clipă, din moment ce am spus că vrem să avem un milion de membri de partid, în mod militarizat. În ce sens, ca să fiu bine înțeles, și nu e o glumă asta: cel mai mare partid din România, PSD, are 500 și ceva de mii de membri înscriși la tribunal, în mod oficial. Noi, totuși, suntem pe locul doi. Poate nu știe multă lume, dar avem 358.000 de membri de partid. Le-am spus colegilor: ‛Măi, oameni buni, dacă fiecare mai aduce doi membri de acasă - rude, prieteni, facem un milion de membri‛. Un milion știți ce înseamnă? Înseamnă zece la sută matematic. Așa e militărește.

Asta vrem să facem. Vrem să ne punem legile, vrem să fim mai serioși decât alții și vrem să ni se recunoască stabilitatea pe care am avut-o și eu cred că românii se vor convinge. Și eu cred că vom lua și zece la sută, inclusiv singuri, dacă va trebui”, a declarat Gabriel Oprea.

Nu exclude o alianță cu PNL

Întrebat dacă exclude să candideze la alegerile viitoare într-o coaliție cu PNL, liderul UNPR a replicat: ”Nu exclud nimic! În politică - așa am învățat și eu - nu se exclude niciodată nimic”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel