Își va duce Guvernul mandatul până la final? Ce spune Gabriel Oprea

Vicepremierul și președintele UNPR, Gabriel Oprea, a vorbit, marți, în exclusivitate pentru DCNews, despre momentul în care ar urma să-și încheie mandatul Guvernul condus de Victor Ponta.

Gabriel Oprea a transmis că va susține în continuare Executivul din care face parte și a precizat că și-ar dori ca Guvernul Ponta să își ducă mandatul până la final.

”Credeți că, beneficiind de sprijinul dvs, de interesul național pe care îl susțineți, de interesul politic superior al României, Guvernul Ponta își va duce mandatul până la alegerile din 2016?”, a fost întrebat Gabriel Oprea de către analistul politic Bogdan Chirieac.

”Dați-mi voie să vorbesc, pe de o parte uman, ca și coleg de Guvern și de coaliție cu dl Ponta, dar și ca om care l-am crescut puțin într-o anumită perioadă, când era și el junior - diferența dintre mine și el este de 11 ani. Mi-aș dori ca dl Ponta să-și ducă mandatul până la capăt. Știți de ce? E un prim-ministru bun. N-am spus foarte bun. Bun! Și poate deveni și mai bun. Iar Guvernul acesta și-a făcut datoria. Este un guvern bun, nu foarte bun, bun! Dar poate deveni și foarte bun.

Deci, mi-aș dori și ar fi incorect să gândesc altfel. Politic, se poate discuta orice. 

(...) Eu îl susțin pe Victor Ponta politic, uman, cum doriți dvs, într-un cadrul legal în care nimeni nu se ia de statul român și de instituțiile statului, pentru că altfel îmi pierd proiectul politic. Eu în asta cred și pentru asta militez. Și cred că o criză majoră politică în România aduce mari prejudicii securității naționale a României”, a răspuns liderul UNPR.

Întrebat însă, în contextul majorității confortabile din Parlament, ce ar putea duce la căderea actualului Guvern, vicepremierul a evitat să dea un răspuns.

”Ați spus că v-ați dori ca dl Ponta să rămână până la sfârșitul mandatului. Majoritatea guvernamentală există, s-a verificat și azi prin vot. Ce ar putea să ducă la schimbarea lui?”, a insistat jurnalistul Val Vâlcu.

”Sunt întrebări la care răspund și întrebări la care nu răspund în mod onest. Nu vă răspund la această întrebare”, a replicat Gabriel Oprea, la DCNews Live.

Vezi și: Klaus Iohannis-Gabriel Oprea (UNPR), întâlnire față-n față, la Palatul Cotroceni. Președintele UNPR, detalii din culise

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel