Fără chirurgie, fără botox, fără injecții: Există 5 produse mai eficiente pentru combaterea ridurilor

Fotografie de la Sora Shimazaki/ Pexels
Fotografie de la Sora Shimazaki/ Pexels

Ridurile: deși sunt un factor natural, am prefera să nu avem de-a face cu aceste semne din jurul ochilor sau din jurul buzelor. 

Înainte de a descoperi împreună care sunt cele cinci produse eficiente pentru combaterea ridurilor, este necesar să reamintim că, dintre remediile naturale pentru a combate ridurile, cel mai puternic este... stilul de viață.

Dacă nu bem suficientă apă, pentru a hidrata pielea, nu avem grijă de alimentația noastră și avem și obiceiul de a fuma sau de a bea alcool, nu putem vorbi despre eliminarea ridurilor, fie că este vorba de cea mai scumpă cremă sau cea mai inovativă procedură estetică. Faptul că ”frumusețea vine din interior”, este pe cât se poate de adevărat și în cazul combaterii ridurilor.

Iată o listă propusă de Știai.net care cuprinde cele 5 produse recomandate ca a fi cele mai eficiente în combaterea ridurilor.


1. Argireline 

Argireline este o peptidă, care pătrunde ușor în piele și stimulează anumite procese din ea. Este adesea menționat ca un concurent al botoxului deoarece efectul pe care îl are este foarte asemănător. Peptida relaxează mușchii feței, dar nu îi blochează. Argirelina nu este toxică și este eliminată de organism, dar efectul este acumulativ. Iar produsele cu o concentrație mare de peptidă au un efect foarte rapid.

2. Peptida din veninul de șarpe

Această peptidă se numește venin de șarpe deoarece are un efect similar. Relaxează mușchii, oprește spasmele și, ca urmare, aplatizează ridurile mici și medii. Există o mulțime de creme cu efect botox pe bază de această peptidă.

Matrixyl sau Palmitoyl pentapeptide-4 este, de asemenea, o peptidă. Face pielea să se regenereze și să-și producă propriul colagen și acid hialuronic. Cosmeticele cu această peptidă ajută la inversarea semnelor îmbătrânirii. Poate fi cumpărat atât separat, cât și ca ingredient în diferite seruri.

3. Matrixil

Matrixyl sau Palmitoyl pentapeptide-4 este, de asemenea, o peptidă. Face pielea să se regenereze și să-și producă propriul colagen și acid hialuronic. Cosmeticele cu această peptidă ajută la inversarea semnelor îmbătrânirii. Poate fi cumpărat atât separat, cât și ca ingredient în diferite seruri.

4. Extract de melc

Produsele cosmetice cu extract de melc au efect regenerant, aplatizează pielea, o hidratează și îndepărtează semnele de acnee. Aceste produse acoperă de asemenea, ridurile, dar nu și pe cele adânci și ajută pielea să se vindece.

5. Antioxidanți

Antioxidanții sunt numiți și conservanți, deoarece încetinesc procesul de îmbătrânire. Cu cât un produs are mai mulți antioxidanți, cu atât mai bine. Asta pentru că măresc efectele unul altuia.

Lista celor mai eficienți antioxidanți

Vitamina C face culoarea feței mai omogenă, oprește inflamația și ajută la sintetizarea colagenului.

Extractul din sâmburi de struguri este un antioxidant puternic care ajută la producerea de colagen și elastină.

Extractul de ceai verde restabilește celulele deteriorate și oprește inflamația.

Zincul crește producția de colagen și combate îmbătrânirea pielii.

Tocoferolul (vitamina E) stimulează regenerarea și are un efect de lifting. De asemenea, face pielea puțin mai deschisă la culoare.

Retinolul (vitamina A) crește producția de colagen și combate ridurile și îmbătrânirea pielii.

Extractul de rodie ajută la încetinirea îmbătrânirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel