Falimentul Oțelul Galați. Varianta lui Adamescu

Otelul
Otelul

Falimentul echipei Oțelul Galați, după ce a câștigat campionatul Ligii I și a jucat în Liga Campionilor a fost o surpriză neplăcută pentru toți iubitorii de fotbal din România. Gălățenii mai ales, au încercat să găsească o explicație. Iată varianta familiei Adamescu:

"In Noiembrie 2012 conducerea ArcelorMittal era decisa fie sa gaseasca un cumparator care sa preia cheltuielile Clubului Sportiv Otelul Galati, fie sa-l retraga din Campionatul Ligii I. Ajutorul a venit din partea domnului Dan Adamescu, care, pentru ca nu solicitase un audit – bazandu-se strict pe recomandarea venita din partea primarului de la acea data, Marius Stan - nu stia de problemele existente sub fatada frumoasa de "campioana a provinciei".

Astfel ca pe 14 Sept 2012 TNG a achizitionat un pachet majoritar.
Insa noul proprietar nu a fost informat ca ANAF efectuase in intervalul 2009-2012 numeroase inspectii fiscale si emisese somatii in legatura cu modul de calcul al impozitului pe profit aferent intervalului 2005-2008. La numai cateva luni de la momentul achizitiei de catre The Nova Group, si fara o somatie prealabila, ANAF a si emis ‚prompt' decizia: pentru modul eronat de calcul al vechiului management condus de Marius Stan in raportarea taxelor si impozitelor cuvenite bugetului statului in intervalul 2005-2008, FCO datora aproximativ 5 milioane euro - aceasta creanta fiind stabilita pe 31 Mai 2013, 11 Iul 2013 si 1 August 2013 prin decizii de impunere care, din punct de vedere juridic, reprezinta titlu executoriu. Din acel moment FCO a fost, practic, in incapacitate de plata. Iar inevitabilul s-a produs: pe 10 Iulie 2013 Clubul a intrat in insolventa din cauza datoriilor care depaseau 33 milioane lei. 68% din acest sold - adica aproape 23 milioane lei - reprezenta creante bugetare la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati (pentru anii in care noul proprietar nu avea nicio legatura cu Clubul), diferenta de 32% alcatuindu-se din datoriile fata de furnizori si salariati.

Plecarea jucătorilor și a sponsorilor

Creanta ANAF, contestata vehement de TNG in toti acesti ani – inclusiv prin chemarea in judecata a Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Galati - a fost anulata abia in Dec 2015. Prea tarziu insa, totul era deja distrus, caci intre timp FCO a retrogradat in liga a II-a, ceea ce a adus dupa sine pierderea drepturilor TV, plecarea jucatorilor valorosi si a sponsorilor – in final toate acestea insemnand venituri tot mai mici.

„Achizitia Clubului Sportiv Otelul Galati este una dintre cele mai proaste investitii pe care Dan Adamescu a aprobat-o vreodata. A fost atras intr-o cursa din care nu avea cum sa iasa castigator, pentru ca interesele lui Marius Stan prevalau. Si in prezent acest domn incearca sa scape de adevar calomniindu-l taman pe cel pe care l-a pacalit. In toamna lui 2012, cand TNG a preluat Clubul, starea financiara ii era precara, fiind la un pas de a fi inchis, ca dovada ca, la cateva luni dupa, ANAF i-a blocat activitatea pentru niste datorii istorice din vremea gestionarii lui Marius Stan. Vina pe care o poarta Dan Adamescu este aceea de a se fi lasat mintit de Marius Stan, pierzand astfel de doua ori: bani si imagine," declara Alexander Adamescu, Presedintele The Nova Group," se arată într-un comunicat de presă remis DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel