ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT ÎN LACUL SIUTGHIOL. Semne de întrebare, după filmarea de la Digi 24

Postul de televiziune Digi24 a transmis un video cutremurător în care un bărbat se aude strigând "Ajutor! Nu mai rezist! Ajutor!". 

UPDATE: Date parțiale din raport arată că asistenta și copilotul au fost găsiți în centuri, pe fundul lacului. Pilotul a avut mandibula ruptă și multiple alte leziuni. Mihai Gâdea a citit raportul în direct, la Antena 3, și a întrebat: Atunci cine a strigat după ajutor?

Filmarea obținută de jurnaliști ridică mai multe semne de întrebare. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a declarat că "Tânăra a fost găsită de colegi. Nu era sub apă, însă nu știu cât de mult putea să strige pentru că era în stop cardiac și cu leziuni traumatice grave. Asta vreau să înțelegeți, nu era doar problema hipotermiei. Și copilotul avea leziuni grave. Unul dintre ei avea fractură de mandibulă. Ce spun martorii trebuie să fie verificat". 

În filmarea distribuită în presă nu se vedea nimic la suprafața apei. Se aude un bărbat strigând. Având în vedere că unul dintre membrii echipajului, copilotul, a fost găsit la șase metri adâncime, prins cu centura de scaunul elicopterului, singurul care putea să strige era pilotul. Surse DC NEWS au spus că doi dintre membrii echipajului au fost găsiți prinși în centuri. Raed Arafat a precizat că "unul dintre ei avea factură de mandibulă", iar "pilotul avea leziuni grave".

Distanța de la mal la locul în care s-a prăbușit elicopterul era de 500 de metri și nu se cunoaște în ce fel putea fi surprinsă vocea victimelor pe un aparat video neperformant. Pentru DC NEWS, jurnaliști din presa locală au spus că au ajuns la 16:20 la locul tragediei și ei nu au auzit niciun strigăt de ajutor. Aveau aparate performante pentru televiziune ce ar fi putut să înregistreze aceste strigăte.

Epava avionul a fost căutată și, de aceea, încă un semn de întrebare este de ce se țineau victimele, dacă nu se vede nimic la suprafață. Unul dintre scafandri a spus, după ce a fost găsit copilotul că, "cu sprijinul celor de la Poliţia de Frontieră şi cu ajutorul unui sonar am încercat să găsim epava, am găsit pe fundul lacului bucăţi din elicopter". Declarația a fost făcută după ce a fost găsită a doua victimă, copilotul, ceea ce înseamnă că bucățile din elicopter nu au plutit la suprafața apei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel