Dosar Megapower. Pașcu: Se pregătește legarea numelui premierului Ponta de un mega-scandal

Eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu, fost ministru al Apărării, spune că scandalul ofițerului acoperit este un pas dintr-un scenariu mai amplu privind legarea numelui premierului Victor Ponta de scandalul Megapower din anii '90. 

"Sunt analişti care spun că această deconspirare pe care preşedintele nu a probat-o şi probabil n-o poate proba, e legată de pasul următor, legarea numelui lui Victor Ponta de un mega-scandal cu Megapower, de prin anii '90, în care i-ar fi făcut scăpaţi pe anumiţi agenţi acoperiţi ai SIE", a spus Ioan Mircea Paşcu, miecuri dimineață, la RFI.

Despre ce este vorba în dosarul Megapower, conform luju.ro:

În septembrie 2000, procurorul Victor Ponta, pe atunci la Secția Anticorupție a Parchetului General, l-a trimis în judecată pe directorul IIRUC SA, Cornel Moldovan, pentru un prejudiciu de peste 11,7 milioane de dolari legat de afacerea MEGAPOWER (Companie mixtă româno-americană care urma să producă echipamente electronice).

Afacerea MEGAPOWER a fost avizată prin două hotărâri de Guvern din 1990 și 1991 – nepublicate în Monitorul Oficial – de foștii ministri Petre Roman, Theodor Stolojan, Victor Stanculescu, Eugen Dijmarescu și Victor Babiuc, precum și Florin Georgescu, fost ministru al Finanțelor în primul Guvern Ponta.

Prejudiciul de 11,7 milioane dolari rezulta din finanțarea afacerii MEGAPOWER de către România, bani care au fost drenați pe filieră americana înainte ca societatea mixtă să se înființeze și fără ca ulterior să fie îndeplinit obiectul de activitate pentru care a fost constituită.

Singurul inculpat trimis în judecata a fost Cornel Moldovan, fost director al IIRUC SA, care a primit 10 ani închisoare, însă cele 11,7 milioane dolari nu au fost niciodată recuperate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel