Dominique Strauss-Kahn, ACHITAT în procesul de proxenetism

Dominique Strauss-Kahn a fost achitat, vineri, în procesul de proxenetism care s-a desfășurat la Lille, Franța.

Decizia vine după patru ani de probleme legale pentru Dominique Strauss-Kahn, începute după ce o menajeră din New York l-a acuzat de agresiune sexuală în 2011.

Dominique Strauss-Kahn a rămas impasibil în timpul citirii sentinţei. El s-a mulţumit doar să dea din cap când judecătorul Bernard Lemaire l-a anunţat că-l eliberează, declarându-l nevinovat.

După ședința de judecată, fostul șef al FMI a părăsit sala printr-o ușă din spate, lăsându-l pe avocatul său, Henri Leclerc, să vorbească cu presa.

Achitarea lui Dominique Strauss-Kahn de către instanța din Lille de acuzațiile de procurare de prostituate - pentru care putea să stea zece ani deupă gratii - reprezintă ultima bătălie cu legea.

Dominique Strauss-Kahn era unul din cei câțiva zeci de acuzați, printre care manageri de hotel, antreprenori, un avocat și un sef de poliție. Toți au fost acuzați că au participat la orgii sexuale în perioada 2008-2011, când Strauss-Kahn era șef FMI.

Pentru că scandalul acesta a însemnat distrugerea lui Dominique Strauss-Kahn, acum Le Figaro a lansat un sondaj în care îi întreabă pe cititori dacă își doresc ca el să se întoarcă în politică.

Dominique Strauss-Kahn, între anii 1997 - 1999 a fost ministru de finanțe în timpul președinției lui Jacques Chirac. La data de 1 noiembrie 2007 a fost numit director al Fondului Monetar Internațional, funcție pe care a îndeplinit-o până la 18 mai 2011, când a demisionat după acuzația de agresiune sexuală la New York.

vezi și: Dominique Strauss-Kahn, fost director FMI, judecat pentru proxenetism

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel