EXCLUSIV  De ce să alegem alimente românești. Dezvăluiri, academicianul Ionescu Târgoviște

Academicianul Constantin Ionescu Târgoviște dezvăluie la DC News, în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, realizată de prof. dr. Irinel Popescu, de ce trebuie să alegem alimentele românești. 

Alimentele importate ar trebui să fie testate din punct de vedere al siguranței alimentare, consideră acad. Constantin Ionescu Târgoviște. „Costurile sunt atât de mari încât acest lucru nu se poate face. Ce putem face este să le evităm”, spune academicianul. 

„Ministerul Agriculturii ar putea face treabă bună. Într-un cartier oamenii să se aboneze, să li se aducă roșii românești, castraveți românești, cartofi românești. Cartoful este un aliment foarte important și este și el viciat de păstrarea îndelungată. Noi suntem mari producători de cartofi. Cartofii din sudul Bucureștiului sunt de cea mai bună calitate. Importăm din afară. Importul înseamnă că acei cartofi sunt modificați genetic și mai sunt și protejați cu substanțe chimice ca să reziste la transport”, explică acad. Ionescu Târgoviște. 

„Alimentele normale nu rezistă mult, se învechesc repede. Omul nu a consumat niciodată alimente care se păstrează multă vreme. Singurele care erau păstrate erau cerealele. Omul s-a obișnuit cu alt tip de alimentație și populația a devenit din ce în ce mai bolnavă. Suferim de bolile degenerative, inclusiv de cancere, care sunt celule mai sensibile la stimulii chimici. Or, acești stimuli chimici sunt cei cu care omul nu a fost niciodată obișnuit”, avertizează profesorul. 

Organismul are capacitatea de a se proteja dacă alimentația conține tot ce are nevoie, dacă nu va cădea pradă substanțelor chimice care stimulează producerea cancerului.

Urmărește răspunsul complet aici:

Vezi interviul integral aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel