Cumperi de la brandurile de fast-fashion? Iată cum să îți întreții hainele ieftine, ca să te țină cât mai mult

Sursă foto: Pexels (Ylanite Koppens)
Sursă foto: Pexels (Ylanite Koppens)

Nu toată lumea își permite haine de calitate, de aceea mulți apelează la magazinele care produc în masă, acestea având dezavantajul de a comercializa produse de o calitate mai slabă. 

Este posibil să te consideri un consumator sustenabil în timp ce faci cumpărături de la retailerii fast-fashion precum Shein? Această întrebare a stârnit dezbateri aprinse în ultimele două săptămâni pe rețelele de socializare. 

Subiectul fast fashion este unul notoriu polarizant, unii oameni fiind complet împotriva cumpărăturilor de la oricare comercianți de fast fashion pe baza contribuției lor la deșeurile din haine, presupuse încălcări ale drepturilior muncii și folosirea materialelor de proastă calitate, în timp ce alții susțin să-și cheltuiască banii oriunde își doresc. Alți factori citați sunt privilegiul economic, incluzivitatea și accesibilitatea generală.

Pe scurt, nu toată lumea își poate permite bunuri de ultimă generație, durabile, în special cele care vin în dimensiuni mari. În timp ce cei mai mulți dintre noi putem fi de acord că etica din spatele modelului de afaceri al lui Shein este, fără îndoială, flagrantă, în ceea ce privește o gamă de dimensiuni incluzive, Shein a creat accesibilitatea unei întregi comunități de cumpărători. Ai putea cu ușurință să amenajezi o întreagă garderobă pentru aceeași sumă de bani cu care ți-ar lua doar câteva lucruri de la mărci care produc haine în tendințe și sustenabile pentru mediu pentru mărimi peste XL.

Cum să vă îngrijiți corect hainele astfel încât acestea să reziste în timp

Deși nu putem schimba singuri întreaga industrie de fabricare a textilelor, putem face lucruri la scară mai mică care fac diferența. Din fericire, indiferent de unde sunt hainele tale, acestea pot dura mult timp dacă le îngrijești în mod corespunzător.

Câteva instrucțiuni de bază pentru îngrijirea îmbrăcămintei de-a lungul timpului includ:

- Spălați totul la program de delicate: hainele mai ieftine vor fi adesea mai puțin rezistente decât cele mai scumpe, așa că este esențial să vă spălați întotdeauna hainele pe ciclul cel mai blând. Acest lucru va ajuta la menținerea integrității hainelor, astfel încât să nu aveți de-a face cu lucruri precum tivuri rupte, uzate sau cusăturile desfăcute.

- Dacă este posibil, agățați pe umeraș la uscat: dacă aveți spațiu pentru a face acest lucru, agățați articolele la uscat pe umeraș. Dacă nu aveți mult spațiu, încercați să agățați doar articolele cele mai delicate, chiar dacă faceți asta pe scaune sau peste tija perdelei de duș. Dacă nu aveți de ales decât să folosiți un uscător, uscați-vă hainele la cea mai rece și mai blând setare posibilă.

- Separați articolele: un alt sfat excelent pentru a vă asigura că mențineți calitatea hainelor în mașina de spălat și uscător este să vă separați articolele. Asigurați-vă că nu vă spălați sau uscați articolele de îmbrăcăminte delicate cu articole voluminoase sau aspre, cum ar fi prosoape de baie sau blugi din denim, care vă pot uza celelalte piese.

O mireasă a ales să poarte la nunta sa o rochie de aproape 20 de lei

Jillian Lynch, 32 de ani, a mers pe culoar într-o rochie albă uimitoare, care a costat doar 18 lei și 50 de bani. Ea a găsit rochia cu doar patru săptămâni înainte de ziua ei cea mare din mai 2022 la un magazin caritabil local, de unde și-a luat și o pereche de pantofi.

Ea a cheltuit 40 de lei pentru pantofii ei, aducând întreaga ei ținută la un total de 58 de lei și 50 de bani. Vorbind despre ziua ei cea mare, Jillian a dezvăluit că majoritatea invitaților ei habar nu aveau că ținuta ei a costat atât de puțin.

”Cu siguranță nu a fost un secret, dar le-am spus doar câtorva membri ai familiei, așa că majoritatea invitaților noștri au crezut că este o rochie de mireasă tipică. Majoritatea mireselor nu merg la nuntă spunând tuturor cât au cheltuit și nici eu n-o fac.” a afirmat ea. Citește AICI mai multe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel