Un inginer constructor structurist s-a lăsat de meserie când a văzut cum îi cer dezvoltatorii să facă blocuri în România

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Egor Komarov)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Egor Komarov)

Şerban Trâmbiţaşu, agent imobiliar, a fost invitat la podcastul lui Radu Țibulcă, unde a vorbit despre tatăl său, fost inginer constructor structurist. Agentul imobiliar a povestit că tatăl său a ieșit la pensie după ce mai mulți constructori au venit la el pentru a-i cere să pună mai puțin fier și beton la blocuri.

 

„Tatăl meu, Dumnezeu să-l ierte, era inginer constructor structurist. Ce desena tata, aia se construia. El răspundea de structura de rezistență. Dacă pica blocul, tata făcea pușcărie. Dacă nu respecta normele, tata făcea pușcărie pentru că a omorât mulți oameni prin proiectul lui. Tata a ieșit la pensie anticipat. Tata cât a lucrat serios, a fost serios”, a spus Şerban Trâmbiţaşu.

„A venit criza în 2010 și a venit la el un constructor și a spus «Domnule Trâmbiţaşu, mai taie din fierul ăla, că pui prea mult fier». Atunci tata a zis «Nu tai din fier că eu pun ștampila. Cum să tai din fier? Ori faceți cum spun eu, ori nu mai lucrăm împreună». Și răspunsul a fost «Nu mai lucrăm împreună, caut alt inginer. Hai bre, Trâmbiţaşule lasă-mă cu atâta fier». Tata a spus că atât se pune după normele din '77 (n.r. după cutremur) și constructorul i-a spus «nu mai pune atât că e criză, e scump fierul, nu mai iese profitul»”, a adăugat Şerban Trâmbiţaşu

Asta l-a făcut pe tatăl lui Şerban Trâmbiţaşu să se lase de meserie la vârsta de 65 de ani.

„Nu a mai lucrat. Era în putere, putea să construiască orice, dar de la 65 de ani nu a mai lucrat. De ce? Că veneau mulți la el să îi spună să taie din fier, din beton că punea prea mult. Tata a fost șmecher, nu prin prisma banilor, că a fost corect. Și fiind corect, ești sărac”, a mai precizat Şerban Trâmbiţaşu în cadrul podcastului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel