Cristian Bușoi, semnal de alarmă privind mari proiecte bucureștene

Europarlamentarul PNL, CRISTIAN BUȘOI, a lansat, miercuri, în cadrul interviului pentru DC News, un semnal de alarmă privind cele șapte mari proiecte cu fonduri europene derulate în Capitală. 

În cadrul interviului, Val Vâlcu a atins subiectul marilor proiecte din București, unde mai întotdeauna termenele de finalizare sunt amânate.

"Vreau să avem metrou în București în 3 ani de zile, nu în 30. Noi nu reușim cu Sfânta Varvara în 15 ani să trecem Drumul Taberei un kilometru la 5 metri de sol pe nisip", a spus Val Vâlcu.

"Aici ați atins un subiect important. În acest moment, Bucureștiul are un trafic infernal, nu doar pentru că a crescut numărul de autoturisme și nu doar pentru că temporar sistemul de monitorizare a traficului care acoperă 100 de intersecții dintre cel 400 importante nu mai funcționează la capacitate maximă pentru că nu s-a făcut mentenanță, că nu s-au înlocuit senzorii, că nu s-au înlocuit cablurile tăiate sau furate. Cea mai importantă cauză este legată de cele șapte mari lucrări de infrastructură mari pornite în același timp și care trenează de foarte mulți ani. Și dacă unele sunt foarte supărătoare pentru că îngreunează traficul și pentru că creează o mare problemă locuitorilor din zona acestor șantiere, cel puțin unul dintre acestea, pasajul de la Piața Sudului are problema că ratează obiectivul de a atrage bani europeni. Este foarte posibil ca 83 de milioane de lei, aproape 90% din bani europeni care sunt alocați pentru pasajul de la Piața Sudului, să fie pierduți și deconturile să se facă în anii următori fie din banii bucureștenilor, fie din exercițiul financiar următor, din acei bani europeni care ar fi trebuit să fie folosiți pentru alte obiective. La fel și lucrările la Arcul de Triumf trenează de la foarte mulți ani", a precizat Cristian Bușoi.

[citeste si]

Întrebat cine este de vină pentru acestă situație, firma care a contractat lucrarea sau Primăria, europarlamentarul liberal a explicat: "Cred că în primul rând Primăria, pentru că nu și-a stabilit la timp un calendar realist, nu a știut să facă cele mai bine proceduri.

Dacă din șapte proiecte europene, doar Arcul de Triumf ar fi fost singurul proiect cu probleme, aș fi tins să vă dau dreptate,  că e un accident, e un ghinion, s-a alocat pe prețul cel mai mic pe licitație unei firme ciudate care nu-și face treaba. Dar toate cele șapte proiecte au probleme: Piața Sudului, Arcul de Triumf, legătura dintre cele două lacuri, Sitalul de copii de la Gomoiu, este foarte probabil să se piardă ambulatoriul pentru că Spitalul s-a făcut din banii Primăriei, toate obiectivele acestea mari, patru dintre cele șapte, dar și celelate trei mai mici au întârzieri importante. Unele riscă să piardă toți banii europeni. Și atunci, cred, fără să acuz în mod gratuit pe cineva, că problema este totuși la nivelul Primăriei", a mai spus Cristian Bușoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel