EXCLUSIV  Crime Caracal - Gheorghe Dincă. Cum poți cumpăra acid sulfuric în România

Crimă Caracal
Crimă Caracal

În contextul crimelor de la Caracal și a suspiciunilor că Gheorghe Dincă își ardea victimele cu acid sulfuric, am dorit să contactăm, în mod aleatoriu, mai multe firme, mai mici sau mai mari, care comercializează acid sulfuric pentru a vedea cât de ușor este să cumpărăm acest produs.

Am sunat la mai multe companii mai mici sau mai mari din toată țara, care vând acid sulfuric, iar răspunsurile au fost extrem de variate, deși scopul nostru era destul de clar. Voiam să cumpărăm 4-5 litri de acid sulfuric pentru... bateria de la tractor.

Aparent, oficial, toate firmele au spus că nu comercializează acid sulfuric persoanelor fizice, ci, doar firmelor, dar cu anumite cerințe, care diferă de la firmă la firmă.

Iată câteva din răspunsuri:

'Trebuie să aveți un inginer chimist la firmă. Dacă sunteți persoană fizică trebuie să faceți o declarație pe propria răspundere unde folosiți acidul sulfuric și ne atașați, la noi, pe site, înainte de a adăuga comanda în coșul de cumpărături online.'  a spus reprezentantul unei firme.

Un răspuns ne-a șocat, deși a fost un răspuns bazat pe lege, chiar dacă am precizat același fapt - că ne trebuie vreo 4-5 litri de acid sulfuric pentru bateria de la un tractor. O firmă ne-a spus că trebuie un aviz din partea Agenției Naționale Antidrog pentru că acidul sulfuric este un precursor folosit frecvent la fabricarea ilicită a drogurilor, potrivit legii 300/2002. De aici s-ar putea înțelege că acidul sulfuric este folosit destul de des în România pentru industria drogurilor?!

Un alt răspuns bizar, dar bazat pe lege, a fost: 'Trebuie să vă înregistrați la Poliție, la Secția Arme și Muniții, pentru că acidul sulfuric este folosit la fabricarea explozibilului și cu număr de înregistrare primit dați o declarație cu privire la ce îl folosiți.' a spus reprezentantul unei firme.

'Doar pe firmă putem să vă ajutăm. Trebuie să faceți o copie după certificatul de înmatriculare al tractorului și ar trebui să fiți înregistrat la ITM că utiliziați acid sulfuric. De la poliție nu mai trebuie nimic, nici de la Agenția Națională Antidrog pentru ceea ce folosiți dumneavoastră' a spus reprezentantul unei firme.

Cireașa de pe tort

Însă, cireașa de pe tort a fost răspunsul următor. Practic comerciantul se spală pe mâini dacă vom folosi acidul sulfuric și în alte scopuri decât cele pe care le-am anunțat: 'Doar pe firmă comercializăm. Firma dumneavoastră își asumă răspunderea pentru scopul în care folosiți acidul sulfuric. Nu trebuie să aveți avize de la instituții. Vă asumați, prin delegatul dvs. de la firmă, pentru ce folosiți acidul sulfuric' a spus reprezentantul unei firme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel