Corina Cretu: Comisia Europeana va apara dreptul romanilor de a munci fara restrictii in UE

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a discutat, ieri, la Bruxelles, cu Comisarul european pentru Munca si Probleme Sociale, Laszlo Andor, in legatura cu amenintarile unor politiceni la adresa accesului liber al cetatenilor romani pe piata muncii din UE.

"Salut determinarea Comisiei Europene si a Comisarului Laszlo Andor in particular in apararea drepturilor romanilor in calitate de cetateni europeni. Am primit asigurari ca nu vor exista nici un fel de schimbari ale regulilor europene in materie de migratie si libera circulatie, in ciuda presiunilor populist-extremiste", a declarat Corina Cretu.

Vicepresedintele PSD a salutat pozitia ferma a Comisarului Andor pe tema eliminarii restrictiilor impuse romanilor pe piata muncii pana la inceputul acestui an in noua state membre ale Uniunii Europene.

"Asa cum s-a exprimat public, deja, dl Laszlo Andor, este improbabil un aflux de romani si bulgari din momentul in care acestia isi pot exercita dreptul de a lucra fara permis de munca. Din contra, dupa cum a precizat Comisarul socialist pentru Munca, se inregistreaza o intensificare a migratiei cetatenilor italieni si spanioli in interiorul Uniunii, in conditiile crizei social-economice", a mentionat europarlamentarul roman.

Corina Cretu a amintit ca toate analizele Comisiei Europene evidentiaza beneficiile liberei circulatii a lucratorilor europeni pentru economiile tarilor - gazda. De asemenea, europarlamentarul social-democrat a atras atentia asupra avertismentului Camerei de Comert si Industrie a Germaniei ca disputele politicianiste pe tema liberei circulatii si discursul anti-imigratie pot dauna economiei, in conditiile in care Germania are nevoie de 1,5 milioane imigranti calificati in anii urmatori pentru a inregistra crestere economica.

Biroul de Presa PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel