Contrabandiști prinși pe fâșia verde la granița cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat la frontiera cu Ucraina, în ultimele 24 de ore, ţigări de contrabandă în valoare totală de 672.000 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Într-un comunicat de presă al ITPF Sighetu Marmaţiei, se arată că, sâmbătă, poliţişti din Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina au observat, pe direcţia localităţii Straja, mai mult persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării, câteva colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul acestea au abandonat coletele şi au fugit, dispersându-se în direcţii diferite.

Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce poliţiştii au tras şase focuri de avertisment în plan vertical, dar nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

Au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment în vederea cercetării în comun a cazului, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de verificare a zonei.

În urma inventarierii celor 20 de colete descoperite la faţa locului a rezultat un număr de 41.460 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 485.000 lei.

Poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au mai descoperit în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Costileva, mai multe colete abandonate ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 152.000 lei.

Se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel