EXCLUSIV  Acad. Constantin Ionescu Târgoviște: „Mișcarea e aurul, dieta - argintul și medicamentul - bronzul”

Steluța Indrei / 11 iul 2018 / 12:02 Salveaza PDF Comentarii

Academicianul Constantin Ionescu Târgoviște vorbește despre importanța stilului de viață sănătos, în care activitatea fizică ocupă un rol principal. 

Invitat de prof. dr. Irinel Popescu la DC News în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, acad. prof. dr. Constantin Ionescu Târgoviște spune că: „Patologia metabolică a venit pentru că ea s-a asociat cu scăderea gradului de activitate fizică. Or, activitatea fizică este jumătate din potențialul de sănătate a omului. Nu te mai miști, te îmbolnăvești mai repede, mai ușor. Poți mânca mai mult, rămâi normoponderal, dacă te miști”.

Acad. Ionescu Târgoviște le spune pacienților săi: „Mișcarea este aurul, dieta e argintul și medicamentul e bronzul. Dacă vrei să iei medalia de aur, adică să ajungi și tu sănătos la 70-80 de ani, dacă se poate la 90, fă mișcare în fiecare zi. Apoi controlează-ți alimentația și în ultimă instanță, dacă e nevoie, ia din când în când câte un medicament”. 

Referitor la apariția de noi medicamente în domeniu diabetului, specialitatea profesorului Ionescu Târgoviște, iată ce afirmă: „Costurile cu medicamentele sunt foarte mari, grevează și sănătatea omului, nu ameliorează”.

Află în continuare ce este bine în primul rând pentru sănătatea omului:

Vezi interviul integral aici. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23