Constanţa: Peste 500 de garaje construite ilegal pe domeniul public, demolate de municipalitate

Peste 500 de garaje construite ilegal pe domeniul public, în municipiul Constanţa, au fost demolate din septembrie anul trecut şi până în prezent, dintr-un total de circa 1.100 de astfel de construcţii existente, acţiunea continuând pentru a putea fi suplimentat numărul locurilor de parcare, a informat miercuri administraţia locală, citează Agerpres.

În anumite cazuri, în care proprietarii garajelor nu au demolat construcţiile în termenul prevăzut în somaţiile transmise de Primăria Constanţa, aceştia au suportat cheltuielile desfiinţărilor efectuate de echipele municipalităţii şi au fost şi sancţionaţi contravenţional, valoarea amenzii fiind cuprinsă între 1.000 şi 100.000 de lei.

"Conform situaţiei întocmite de reprezentanţii Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa, în perioada septembrie 2018- septembrie 2019 au fost demolate 503 de astfel de construcţii din totalul de 1086 existente în tot municipiul. Majoritatea celor care au fost somaţi să dezafecteze construcţiile ilegale s-au conformat regulilor însă au fost şi cazuri în care s-a procedat la demolarea pe cale administrativă, ceea ce înseamnă că pe lângă faptul că au suportat cheltuielile pentru dezafectare, proprietarii au primit şi amenzi", reiese dintr-un comunicat transmis de municipalitate.

Conform sursei citate, în acest moment, alte 25 de garaje situate în diverse zone ale oraşului sunt în curs de demolare pe cale administrativă, iar pentru 66 au fost emise somaţii către deţinători pentru demolarea în termen de maximum 15 zile.

"Conform procedurii, odată identificat, deţinătorul primeşte o somaţie cu termen de desfiinţare a construcţiei ilegale în 15 zile. În cazul în care proprietarul nu ia măsuri privind demolarea şi nici nu ia legătura cu reprezentanţii administraţiei locale pentru prelungirea termenului acordat, se trece la demolarea pe cale administrativă.
Asta înseamnă că operaţiunea se efectuează de echipele municipalităţii, pe cheltuiala proprietarului. Amenda pentru astfel de construcţii ilegale aflate pe domeniul public al municipiului Constanţa este cuprinsă între 1.000 lei şi 100.000 lei pentru construcţiile provizorii edificate fără autorizaţie de construire şi între 50.000 lei şi 100.000 lei pentru menţinerea peste termenul prevăzut în autorizaţia de construire", a informat Primăria Constanţa.

Reprezentanţii municipalităţii au menţionat că, cea mai mare parte a garajelor existente în cartierele din oraş erau amplasate fără autorizaţie de construire, iar multe dintre ele "adăposteau orice altceva în afară de maşini".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel