Constanţa: CNAPM a început o nouă etapă a dragajului de investiţie în portul maritim

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) a emis o dispoziţie de dragaj pentru zonele 4, 6 şi 9 din zonele de nord şi sud ale Portului Constanţa, lucrările fiind executate în zona platformelor de operare Socep, Chimpex, Umex, NSS şi Oil Terminal, informează biroul de presă al companiei.

Conform sursei citate, până în prezent au fost finalizate 11 etape din cadrul proiectului de investiţie "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creşterii adâncimilor şenalelor şi bazinelor pentru siguranţa navigaţiei în Portul Constanţa" ce vizează adâncirea bazinului de la şapte la nouă metri, inclusiv lucrări de protecţie a cheurilor din portul de lucru.

"Lucrările de dragaj au început în luna mai 2018 şi au un termen de execuţie de 20 de luni, iar valoarea contractului este de 139.317.822,44 lei (fără TVA), - se arată în informarea transmisă de CNAPM.

Valoarea integrală a proiectului "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creşterii adâncimii şenalelor şi bazinelor şi a siguranţei navigaţiei în Portul Constanţa" este de 227.834.000 lei, din care construcţii-montaj 188.504.000 lei, fiind cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 şi eşalonat pe o perioadă de cinci ani, cea mai mare valoare fiind repartizată în cel de-al doilea an.

Conform programului iniţial, s-a luat în calcul dragarea unei suprafaţe totale de 1.815.655 metri pătraţi, din care în portul de lucru 371.286 metri pătraţi estimându-se că va fi dragat un volum total de 1.820.429,81 metri cubi de material solid şi depuneri.

De asemenea, va fi creată o nouă platformă portuară cu suprafaţa de 7125 mp, vor fi realizate lucrări de protecţie a cheului pe lungimea de 1250 metri liniari şi va fi achiziţionat şi pus în funcţiune un sistem hidrografic complex pentru urmărirea şi calcularea volumelor dragate în port în care este inclus şi o navă hidrografică de cercetare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel