EXCLUSIV  ”Ciolaniada” de la mall. Cumpărăturile de Crăciun, în pandemie: Oamenii îți suflă în ceafă, dar prin mască

Imagine de Andreas Lischka de la Pixabay
Imagine de Andreas Lischka de la Pixabay

Am fost într-un mall din Capitală ca să cumpăr cadouri de Crăciun și am rămas cu impresia că, prin măști, oamenii îmi suflau în ceafă. 

Duminică, 20 decembrie, am pornit spre un mall din Sectorul 3 al Capitalei pentru cumpărăturile de Crăciun. Adică, pentru cadouri pentru rude. N-aveam nicio idee despre ce urma să cumpăr, dar m-am gândit că, dacă am același noroc ca în fiecare an, în maxim o oră jumătate sunt înapoi acasă. 

Am ajuns în jurul orei 14:00 în fața mall-ului. M-am uitat în jur, erau vreo cinci persoane, afară, la intrarea respectivă. 

Singurul gând pe care l-am avut a fost „Am făcut bine că am venit azi. Sigur nu e aglomerat. Termin repede”. Un minut mai târziu, mi-am pus mâinile în cap. La propriu. 

N-o să te mint. Mă așteptam ca, în condițiile actuale, să găsesc mall-ul ca într-o zi normală. N-a fost așa. Am tras aer în piept și am declarat, tot în gând, „război”. Război printre oameni, război printre magazine, război printre copiii care urlau la părinți că vor una, alta, război cu cozile. 

Singura schimbare, portul măștilor 

Pentru o imagine de ansamblu o să-ți zic atât: Față de anii anteriori, la momentul prins de mine în mall, nu s-a schimbat decât portul măștii. Grupuri mari, familii, prieteni, copii, pungi de cadouri, cozi - toate acestea erau acolo, duminică. 

În fine. Așa cum am zis, nu m-am lăsat intimidată. Am simțit că vreau să-mi lipesc cumva masca de protecție de față, am avut grijă să-mi dezinfectez mâinile cât de des și tot am sperat că cineva îmi va lua temperatura, dar... nu. 

Desigur, trebuie să menționez că nu toate magazinele erau pline. Cele în care găsim produsele cele mai scumpe erau goale. În schimb, bucureștenii care au ieșit la cumpărături în mall, s-au înghesuit toți, în magazinele obișnuite care anunțau, ca întotdeauna, promoții. 

După un tur de mall pentru „cercetarea pieței”, m-am oprit într-unul dintre acestea din urmă. Am și cumpărat ceva, iar când să merg spre casă, mi-am dat seama că nu trebuie să fac niciun pas în față, ci în spate. Da, era coadă. Una mare. 

15 minute mai târziu, am plecat și am luat-o de la capăt. De vreo cinci ori. N-aș fi vrut să menționez că m-am lovit de oameni, din greșeală sau că am urlat la o tipă să nu-mi mai sufle în ceafă, la coadă. Dar s-a întâmplat. 

A, și nici că am avut impresia că un tip vrea să-mi fure pungile din mâini când, de fapt, doar încerca să fenteze coada de la casă. Astea sunt doar detalii.

Am constatat un lucru: cumpărăturile de Crăciun continuă, în orice condiții 

Cert e că, în urma „aventurii” din mall, am constat un lucru: pandemie, „nepandemie”, cumpărăturile de Crăciun continuă - fără distanțare socială. Acele stickere de pe podele, menite să ajute în evitarea situațiilor prezentate în rândurile de mai sus, în unele magazine sunt doar de design. Ce-i drept, parcă dau o pată de culoare.

Am ieșit din mall pe la ora 19:00. Aș fi ieșit mai devreme dacă aș fi știut că ieșirea pe care o foloseam mereu e doar „intrare” acum. Am fost nevoită astfel, să mă învârt prin mall, să o caut pe aia bună. Dar desigur, nimeni nu s-a prins - eram prea mulți oameni în mall ca să sesizeze cineva că eu, ca o gâscă, doar caut ieșirea ca pe ultima gură de apă. Menționez că merg în mall-ul respectiv de câțiva ani buni și că, de obicei, nu stau așa rău cu orientarea în spațiu. 

După ce i-am povestit unui prieten cele sesizate, mi-a zis „Stai așa. Încerc să organizez un concert în mall.”

Da, păi, ce să zic. Public are destul, doar trebuie să convingă pe cineva să cânte acolo. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel