Ciolacu a anunţat SINGURELE variante pentru PSD: Indiferent de câte socoteli politice ai face, nu poţi!

Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat care sunt variantele de lucru pentru PSD după ce moţiunea de cenzură a trecut de Parlament. 

"Acum un an de zile, era corect ca preşedintele României să dea o şansă partidului care a câştigat alegerile să formeze o majoritate. A ratat această şansă. 

Nu am hotărât dacă vom merge sau nu la Cotroceni. 

Am aşteptat cu toţii să vorbească preşedintele României azi. Mă aşteptam ca mâine, cel târziu poimâine, să avem întâlniri să discutăm serios, nu doar aşa, să bifăm discuţii. Priorităţile românilor sunt altele. Avem legi, cum e cea cu plafonarea preţurilor la energie, care stau în Parlament. Nimeni nu mai discută. 

Opţiunea noastră e foarte clară. Ori îşi refac alianţa perdanţilor, dar va fi aceeaşi Mărie cu altă pălărie pentru că se vor certa iar peste 3 luni. E treaba lor cu cine vin premier. Ori mergem la anticipate. Nu există altă soluţie. Noi nu negociem cu PNL. E exclus să negociezi cu PNL o susţinere a unui Guvern minoritar. Indiferent de câte socoteli politice ai face, nu poţi merge cu ei", a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3. 

Guvernul Cîţu a picat. PSD vrea anticipate 

„Mingea este la domnul preşedinte. Şi Constituţia este în acest sens”, a afirmat liderul social-democrat, după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu a fost adoptată de Parlament.

Întrebat cu privire la eventuale consultări la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, Ciolacu a răspuns astfel: „Urmează să aşteptăm invitaţia de la preşedintele României şi, în forurile Partidului Social Democrat, vom decide dacă vom merge sau nu”.

El a subliniat faptul că este nevoie să fie depăşit 'momentul de isterie politică' şi să se intre 'într-o zonă responsabilă şi constituţională'.

„Momentan, Partidul Social Democrat are o singură decizie: decizia e că vom merge la alegeri anticipate. (...) Aşteptăm mesajul de la preşedintele României. Din punctul nostru de vedere, alegerile anticipate reprezintă un act democratic. Este un act democratic prin care au trecut toate statele europene”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Nu am avut discuții politice pentru o majoritate cu niciun lider politic. Așteptăm o discuție instituțională la Cotroceni”, a afirmat Ciolacu, adăugând că exclude varianta unui guvern PNL susținut de PSD în Parlament: „nu îmi propuneți să continuăm o soluție proastă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel