EXCLUSIV  Spaima jurnaliștilor din anii '90. Cine a făcut-o să plângă pe Corina Drăgotescu

Foștii jurnaliști ai ziarului Adevărul din anii '90, Corina Drăgotescu și Eugen Chelemen își aduc aminte despre persoana de care se temeau cel mai mult în redacție. Este vorba despre redactorul șef adjunct Sergiu Andon, care nu de puține uneori le-ar fi făcut zile amare. Cu toate acestea spun ei, Andon s-a dovedit un foarte bun profesor de presă. 

Corina Drăgotescu își aduce aminte de momentele dificile din anii '90, atunci când era o tânără jurnalistă la ziarul Adevărul.

Corina Drăgotescu, primii ani de presă

Era groaznic. Am plâns de nenumărate ori din cauza lui Sergiu Andon. Nu am mai plâns apoi niciodată. Poate doar când s-a rupt Adevărul de spaimă că ce se întâmplă... dar pentru profesie, pentru un articol, pentru un conținut, pentru titlu, Sergiu Andon a fost groaznic, groaznic. Însă cel mai bun învățător și cel mai bun profesor de presă la vremea respectivă mi-a fost tot Sergiu Andon, trebuie să recunosc. 

Țin minte că m-a trimis să refac un articol de trei ori. Îmi imputa că nu eram în stare să transmit mesajul în termeni simpli către cititor. Asta mi-a prins bine și la ziar, în televiziune" , a spus Corina Drăgotescu la DCNews live.

Primul și ultimul proces

Și actualul redactor-șef de la România Tv, Eugen Chelemen își aduce aminte de spaima pe care a avut-o în aceeași perioadă. El a avut parte de un proces la nici o lună după ce s-a angajat. 

Și pe mine m-a speriat Sergiu Andon. În a treia săptămână de presă am avut primul și ultimul proces. M-am dus la Tribunal și nici salivă nu mai aveam când m-a chemat judecătoarea cu buletinul în față. După prima înfățișare Sergiu Andon mi-a spus că voi pierde procesul. M-a enervat atât de tare încât m-am dus și m-am blindat cu toate documentele posibile de pe la Corpul de Control, de prin Minister, de peste tot. Am câștigat procesul foarte ușor. După aceea mi-a zis:'Băi, băiete ți-am zis că vei pierde ca să mă poți ajuta cu documente'," a spus Eugen Chelemen la DCNews Live. 

Iată declarațiile celor doi: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel