Cîmpeanu: Gradul de vaccinare a personalului din învăţământ - peste 70%

Cîmpeanu: Gradul de vaccinare a personalului din învăţământ - peste 70% / Facebook - Sorin Cîmpeanu
Cîmpeanu: Gradul de vaccinare a personalului din învăţământ - peste 70% / Facebook - Sorin Cîmpeanu

Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că gradul de vaccinare în rândul personalului din învăţământ este de peste 70%, iar un număr important de şcoli au un grad de 100%. 

Cîmpeanu a menţionat, în legătură cu posibilitatea introducerii certificatului verde la locul de muncă, că reprezintă o decizie a Guvernului şi că este de acord cu orice fel de măsuri care permit ca şcoala să se deruleze cu prezenţă fizică.

'Nu emit supoziţii. Este o decizie a Guvernului. În funcţie de decizia Guvernului vă voi anunţa şi care este nivelul de impact în sistemul de educaţie', a afirmat Cîmpeanu, după şedinţa Executivului, întrebat cum ar reacţiona profesorii în cazul în care se va introduce certificatul verde la locul de muncă.

Este nevoie de desfăşurarea cursurilor cu prezenţa fizică şi cu asigurarea măsurilor de siguranţă sanitară

'Sunt de acord cu orice fel de măsuri care fac în aşa fel încât şcoala să se poate derula cu prezenţă fizică, pentru că digitalizarea este un obiectiv major pentru sistemul de educaţie din România, este un obiectiv major pentru sistemul de educaţie din orice stat al lumii, dar niciun stat al lumii nu poate spune că sunt îndeplinite cele cinci condiţii de bază: disponibilitate generalizată echipamente, conectivitate generalizată - cel de-al doilea - formarea tuturor cadrelor didactice din perspectiva pedagogiei digital - al treilea - conţinut digital pentru toate disciplinele adaptat fiecărui nivel de studiu - al patrulea - şi platforme dedicate pentru evaluare în cazul predării online.', a spus Cîmpeanu.

'Aceste condiţii nu sunt îndeplinite simultan în niciun stat al lumii şi nici în România. Până le vom îndeplini, este nevoie de prezenţă fizică. Pentru prezenţă fizică e nevoie de siguranţă sanitară în şcoli. Pentru siguranţă sanitară în şcoli este nevoie de vaccinare, de testare şi de respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară', a explicat Cîmpeanu, întrebat dacă ar fi de acord cu certificatul verde.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că gradul de vaccinare în rândul personalului din învăţământ este de peste 70%

'Deci la ultima interogare a sistemului de educaţie, gradul de vaccinare a personalului din învăţământ era demult peste 70%. Deci, în învăţământ avem mai mult decât dublul mediei naţionale din perspectiva vaccinării, deci avem cadre didactice şi personal responsabil pentru activitatea de învăţământ. (...) Avem un număr important de şcoli în care gradul de vaccinare este de sută la sută. Instituţiile de învăţământ şi unităţile şcolare sunt singurele instituţii din România în care avem gradul de vaccinare pe fiecare şcoală în parte', a mai spus ministrul. 

VEZI ȘI Se reiau olimpiadele şi concursurile şcolare. Ministrul Sorin Cîmpeanu, anunţul momentului pentru elevi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel