EXCLUSIV  Ce se întâmplă cu profesorii în Japonia e fabulos! N-ai să vezi așa ceva în România! video

Foto ilustrativ: Pixabay
Foto ilustrativ: Pixabay

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a atras atenția, într-o emisiune marca DC News, vizavi de modul în care ar trebui să fie văzuți profesorii. 

La finalul unei emisiuni dedicate profesorilor, criticul literar Daniel Cristea-Enache a transmis un mesaj important.

„Profesorilor le spun și le repet că, sigur, nu există pădure fără uscături. Sunt și oameni care n-au ce căuta în această categorie, această breaslă minunată, dar profesorii sunt extraordinar de importanți și sper să apuc ziua în care importanța profesorilor va fi cu adevărat cunoscută, afirmată și respectată în România”, a spus Daniel Cristea-Enache. 

Imaginea profesorilor în Japonia

În continuare, criticul literar a dezvăluit că, în Japonia, profesorii nu se apleacă în fața împăratului. Acest lucru arată, de fapt, rolul pe care îl au profesorii în societate: ei sunt cei care „îi fac oameni pe toți”.

Cum e în Japonia, la protocolul curții împăratului. Oricine se întâlnește cu împăratul se apleacă în fața lui. Singurii care nu-și apleacă capul în fața împăratului sunt profesorii. Pentru că, spun japonezii și au dreptate, profesorii sunt cei care îi fac și pe împărați, cum îi fac oameni pe toți, din toate categoriile. 

Sper să apuc ziua în care importanța profesorilor să existe, iar noi, un fel de avangardiști, să schițăm ce ar trebui să se întâmple într-o societate normală, civilizată și evoluată”, a mai spus criticul literar Daniel Cristea-Enache la DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel