Cauzele îmbătrânirii premature a pielii în timpul iernii: cum să încetinești procesul și schimbările

Cauzele îmbătrânirii premature a pielii în timpul iernii, cum să încetinești procesul și să oprești schimbările. Sursa foto: freepik.com
Cauzele îmbătrânirii premature a pielii în timpul iernii, cum să încetinești procesul și să oprești schimbările. Sursa foto: freepik.com

Îmbătrânirea și vremea rece nu sunt o combinație bună. Temperaturile scăzute lasă o amprentă asupra sănătății și intensifică primele semne de îmbătrânire.

Iată 8 motive pentru care oamenii îmbătrânesc mai repede iarna.

Lipsa de umiditate în aer. Aerul rece și uscat este dușmanul pielii. În timpul iernii, este posibil să se modifice echilibrul pielii, provocând roșeață și sensibilitate crescută. Aceasta din urmă face pielea mai fragilă și duce la o îmbătrânire prematură. Pe de altă parte, utilizarea excesivă a balsamului slăbește pielea și părul, distrugându-le aspectul tineresc.

Stres. Un nivel ridicat al hormonului stresului, cortizolul, are un efect negativ asupra pielii și o îmbătrânește prematur. Dermatologii recomandă să petreci mai mult timp acasă, la căldură, pentru a oferi pielii tale șansa de a se recupera.

Rodia reduce tensiunea arterială și îmbunătățește memoria: 8 motive pentru a adăuga acest fruct în dieta zilnică

Nu folosești creme protecție solară. Pielea trebuie protejată cu creme de protecție solară chiar și iarna, când cerul este înnorat. Razele ultraviolete își pierd din intensitate în timpul iernii, dar provoacă daune profunde la nivel celular. Dermatologii spun că și iarna trebuie aplicată o cremă de protecție solară.

Uiți de cremele cu un acid hialuronic. Iarna, îngrijirea pielii ar trebui să fie diferită. Vara, ar trebui să fiți atenți la căldură și umiditate. Iarna ar trebui să folosești creme cu o capacitate mare de hidratare și un conținut ridicat de acid hialuronic.

Secretele longevității japonezilor: 5 condiții pentru o viață fericită

Nu faci dușuri fierbinți. Dușul cu apă fierbinte înmoaie semnificativ pielea și îndepărtează sebumul. Apa pentru pielea feței trebuie să fie caldă, iar contactul cu ea nu trebuie să dureze mai mult de 20 de minute. Aplică o cremă hrănitoare pe piele imediat după duș. În ceea ce privește curățarea tenului, dermatologii recomandă utilizarea unor soluții uleioase, care să nu-i usuce excesiv..

Nu consumi legume și fructe. Consecințele și beneficiile oricărei diete se simt pe piele. Medicii dermatologi spun că un consumul regulat de fructe, legume și condimente ar trebui să fie mai mare iarna.

Absența soarelui. După cum știi nivelul de vitamina D și K scade iarna. Astfel, apar cearcănele, iar pielea devine plictisitoare.

Lipsa activității fizice. Iarna, activitatea fizică nu trebuie ratată, deoarece lipsa acesteia afectează starea de spirit, greutatea și procesele de inflamație din organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel