Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’ se instalează în centrul Craiovei. Șase nopți de filme de artă premiate la Cannes sau la Berlin

Ajunsă la cea de-a treia ediție, după două sezoane în care a strâns peste 130 000 spectatori, Caravana Metropolis – Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mihai Viteazu din Craiova, al șaselea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 8 13 iulie.

Ajunsă la cea de-a treia ediție, după două sezoane în care a strâns peste 130 000 spectatori, Caravana Metropolis – Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mihai Viteazu din Craiova, al șaselea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 8 - 13 iulie.

Șase filme nou-nouțe, multi-premiate și aclamate de critici la festivaluri internationale de film în 2014 precum Berlin sau Cannes, dar și două producții în premieră națională, vor fi proiectate de marți până duminică, de la 21:30, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România. Ecranul gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

În condițiile în care cinematografele în aer liber și grădinile de vară au dispărut după anul 1989, numărul cinematografelor a scăzut, iar în unele orașe nici nu există săli de cinema, Caravana Metropolis urmărește facilitarea accesului publicului la film, diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber și a ofertei de film, prin prezentarea unor producții premiate la importante festivaluri internaționale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film, dar care nu se bucură de o atenție deosebită în sistemul tradițional de distribuție, filme europene și producții independente care satisfac cele mai pretențioase gusturi, dar și pe cele ale necunoscătorilor.

Trailerul oficial Caravana Metropolis 2014 și trailerele filmelor sunt disponibile pe caravana.metropolisfilm.ro

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel