Botoşani: Firmele care au câştigat lucrările de deszăpezire a drumurilor judeţene au anunţat rezilierea contractelor

Toate cele trei firme care aveau în derulare contracte pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din Botoşani pe timp de iarnă au notificat Consiliul Judeţean, prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, privind intenţia de reziliere a contractelor, a declarat miercuri, pentru Agerpres, preşedintele interimar al CJ, Dorin Birta.

Potrivit acestuia, societăţile comerciale Tehnic Asist SRL, Big Conf SRL şi Cornell's Floor, care aveau încheiate contracte multianuale, pe o perioadă de patru ani, au invocat creşterea preţului carburanţilor şi salariului minim pe economie.

"Se analizează aceste adrese primite de la constructori, de la societăţile care se ocupă de deszăpezire, dar vom vedea cum vom proceda din punct de vedere juridic. Motivele sunt creşterea salariului minim în construcţii şi creşterea preţului la carburant. Legat de creşterea preţului la carburant, nu prea aş fi de acord ţinând cont că a fost o perioadă în care preţul acestuia a fost mai mare. (...) Noi nu putem creşte preţurile mai mult decât ne permite legea", a afirmat Birta.

Acesta subliniază că, în cazul în care rezilierea contractelor se va produce, CJ va fi nevoit să scoată din nou la licitaţie serviciile respective.

Valoarea totală a contractelor de deszăpezire încheiate în 2017 a fost de 34 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel