Bogdan Mîndrescu, director Aeroporturi București, DEMISIE

Aeroport Otopeni
Aeroport Otopeni

Bogdan Mindrescu, directorul Companiei Aeroporturi București, a demisionat din funcție, potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, citate de Realitatea TV.

 

Decizia vine în urma unui raport al Corpului de Control al premierului potrivit căruia cel mai mare aeroport din țară a fost manageriat extrem de prost.

Perioada verificată

A fost verificată perioada cuprinsă între ianuarie 2013 și octombrie 2017.

Sunt semnalate foarte multe nereguli, mai ales în ceea ce priveşte pistele de rulare. Este menționat în raport că în perioada 2013 - 2015 nu a fost realizată nicio investiție în infrastructura aeroportuară. Practic, nu s-au făcut reparații capitale pentru pistele aeroportului, deși au fost alocați foarte mulți bani pentru acest lucru - undeva la peste 200 de milioane de lei pe an.

Nereguli legate de angajați

Un alt lucru descoperit în urma raportului se leagă de faptul că nici investițiile plănuite nu au fost respectate. Au fost realizate sub 1% din aceste investiții.

Raportul menționează foarte multe nereguli legate de angajații Companiei naționale de administrare a aeroporturilor. Potrivit documentului, există cazuri de angajați care, deși pe hârtie erau la birou, fizic au ajuns acolo doar 58 de minute într-un an. Mai sunt angajați care au plecat în călătorii de serviciu, de exemplu la conferințe la New York, și au ajuns tot pe banii companiei până în Mexic, după cum mai informeză sursa citată.

Documentul, trimis către DNA și ANI

Documentul a fost trimis atât către Direcția Națională Anticorupție, cât și către Agenția Națională de Integritate, pentru că sunt cazuri de angajați ai companiei care lucrau și pentru instituțiile ce o verificau.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel