EXCLUSIV  Boală REFLUX. Abuz de tratament chirurgical. Prof. Dr. Constantinoiu - avertisment

Prof. Dr. Silviu Constantinoiu, președintele Societății Române de Chirurgie, a fost invitatul DC News în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate" realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale. Specialistul a vorbit despre boala de reflux.

Prof. Dr. Silviu Constantinoiu a fost întrebat în ce măsură tratamentul medical reușește să controleze boala de reflux și când trebuie să apelăm la operațiile chirurgicale.

"Tratamentul medical, în principiu, controlează boala de reflux pe o anumită perioadă. Se obțin ameliorări evidente, totul este să vedem care este efectul în timp. Rezultatele nu sunt foarte concordante între diverși autori. În principiu, pentru o perioadă scurtă, se pare că 80% dintre pacienți pot fi controlați printr-un tratament aplicat și un regim de viață, alimentar corect.

Totuși, mai contează și factorul social, din ce mediu provine bolnavul. Acest tratament nu este chiar ieftin, impune niște reguli de viață care nu sunt accesibile oricui. În această situație, poate este mai bine să apelăm la tratamentul chirurgical. În rest, sigur că trebuie operați doar cei care nu răspund la tratamentul medical. Se pare că se face deja un abuz de tratament chirurgical, în condițiile în care, o bună parte din pacienți, răspund la acest tratament", a zis Prof. Dr. Silviu Constantinoiu la DC News.

Iată răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel