BLACK FRIDAY 2016. Istoria reducerilor de ”Vinerea Neagră”

BLACK FRIDAY 2016. „Black Friday" ca un termen a fost folosit în mai multe contexte, merge înapoi la secolul 19, în cazul în care în Statele Unite, a fost asociat cu o criză financiară din 1869. 

BLACK FRIDAY 2016. Cea mai veche invocarea cunoscută de „Vinerea Neagră" pentru a se referi la cumpărături în a doua zi după Ziua Recunoștinței a fost făcută într-un buletin de relații publice din 1961, care este clară cu privire la implicațiile negative ale numelui și originea în Philadelphia:

BLACK FRIDAY 2016. Pentru comercianți centrul orasului intreaga natiune, cele mai mari zi de cumpărături în mod normal, sunt următoarele două Ziua Recunoștinței. Blocaje de trafic rezultate sunt o problemă supărătoare la poliție și, în Philadelphia, a devenit obișnuită pentru ofițeri să se refere la zile post-Ziua Recunostintei ca Black vineri și sâmbătă negru. Un stimul pentru afaceri bune, problema a fost discutată de către comercianți cu reprezentantul lor unul dintre cei mai experimente persoane municipale. El a recomandat adoptarea unei abordări pozitive, care ar converti Black Fiday.

BLACK FRIDAY 2016. Încercarea de a redenumi Vinerea Neagră a avut succes, iar utilizarea sa în continuare este prezentată într-o publicație 1966 privind semnificația zilei în Philadelphia:

BLACK FRIDAY 2016. Ianuarie 1966 – „Black Friday" este numele pe care Departamentul de Poliție din Philadelphia l-a dat vineri după Ziua Recunoștinței. Acesta nu este un termen de alint pentru ei. „Vinerea Neagră" deschide oficial sezonul de cumpărături de Crăciun în centrul orașului, și-l aduce, de obicei, blocajele de trafic masive și supra-aglomerate trotuare ca magazinele din centru sa fie inconjurate de multimi de la deschidere pana la închidere.

BLACK FRIDAY 2016. Termenul „Vinerea Neagră" a început pentru a obține în jurul valorii de expunere mai mare din 1975, așa cum se arată prin articole de ziar doi din 29 noiembrie 1975, ambele datelined Philadelphia. De referință este într-un articol intitulat „Armata vs Navy: o splendoare Dimming", în The New York Times:

BLACK FRIDAY 2016. Philadelphia de poliție și șoferii de autobuz numesc „Vinerea Neagră" – ziua aceea în fiecare an, între Ziua Recunoștinței și joacă Armata-Marinei. Acesta este cel mai aglomerat zi de cumpărături și de trafic de ani din orașul Bicentenarului ca lista de Crăciun este verificată în afara sezonului de Est și de colegiu de fotbal se apropie de concluzie.

BLACK FRIDAY 2016. Culoarele de cadouri au fost blocate. Scări rulante sunt pline cu oameni non-stop. Acesta a fost prima zi a sezonului de cumpărături de Crăciun și în ciuda economiei, oamenii buni aici, au mers la o petrecere de cumpărare ... „De aceea, șoferii de autobuz și șoferi de taxi numim astăzi" Vinerea Neagră „," un manager de vanzari la Gimbels a spus ca ea a incercat sa priveasca un politist de trafic in încercarea de a controla o mulțime de jaywalkers. „Ei cred că, în ceea ce privește durerile de cap îi sunt conferite."

BLACK FRIDAY 2016. Răspândirii Termenul a fost treptată, însă, și în 1985, Philadelphia Inquirer a raportat că comercianții cu amănuntul din Cincinnati si Los Angeles erau încă conștienți de termenul de Black Friday.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel