Apple a ajutat la crearea unui iPod „top secret” pentru guvernul SUA

Noul model iPod de la Apple
Noul model iPod de la Apple

Apple ar fi ajutat guvernul SUA să construiască un iPod cu senzori ascunși.

Apple a ajutat guvernul american să construiască un iPod „top secret” cu senzori ascunși în interior, a dezvăluit un fost angajat, scrie BBC. Doar patru persoane din  companie ar fi știut despre proiect, potrivit fostului inginer software Apple, David Shayer. Doi ingineri ar fi ajuns  la Apple în 2005, în numele Departamentului pentru Energie al SUA.

Potrivit lui Shayer, cei doi au dorit ajutor pentru a construi un iPod care arăta și funcționa la fel ca unul normal, dar înregistra în secret date folosind un hardware suplimentar ascuns în interior. 

„Au fost atenți să se asigure că nu am văzut hardware-ul niciodată. Și nu am făcut-o niciodată”,  a declarat fostul inginer.

El a spus că cei doi ingineri, de la contractorul de apărare Bechtel, au lucrat luni de zile într-un birou la clădirile Apple.

Au vrut să adauge ceva hardware personalizat pe un iPod și să înregistreze date din acest hardware personalizat pe discul iPod, într-un mod care nu putea fi detectat cu ușurință”, a explicat David Shayer.

Tony Fadell, fostul vicepreședinte al diviziei iPod, a spus că povestea este  „reală fără îndoială”. "Tehnologia super nebună la care guvernul lucra atunci ... Îmi pot imagina doar ce se gătește în aceste zile", a adăugat el. Apple nu a comentat încă aceste acuzații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel