DCNews Stiri Info utile Cum îți dai seama, cu ochiul liber, că roșiile cumpărate sunt un pericol. Au fost umplute cu substanțe chimice

Cum îți dai seama, cu ochiul liber, că roșiile cumpărate sunt un pericol. Au fost umplute cu substanțe chimice

captură foto Antena 3 CNN

Profesorul Costel Vînătoru, doctor inginer cercetător științific gradul I, a explicat ce se întâmplă cu roșiile în care sunt pompate prea multe substanțe chimice. 

În primul rând, la exteriorul roșiei putem fi atenți la o formă conică, lemnoasă, în partea opusă decât cea a tulpinii, de formă conică, ca o alungire forțată a roșiei: ”Poate fi o genă care să transmită acest caracter, gena B, sau poate fi apărut din cauza substanțelor chimice, a stimulentelor, fie de legare, fie de maturare forțată. Prin utilizarea unor substanțe în exces sau interzise, roșia se poate transforma într-un pericol” a spus profesorul Vînătoru, la Antena 3 CNN. 

”Dacă mai descoperim un cerc lemnos în interior, iar ne putem duce cu gândul la o maturare forțată pe cale chimică. Sau când descoperim în pulpa fructului un țesut albicios, deci, practic, se vede că e o maturare forțată, ne putem gândi că iar s-au folosit substanțe în exces” a mai spus Costel Vînătoru. 

De asemenea, ar fi indicat să evităm roșiile fără semințe. 

Știri similare din categoria Stiri Vezi toate articolele