ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Năstase: Dragnea premier- nu are nicio interdicție

Întrebat dacă liderul PSD, Liviu Dragnea, ar putea fi prim-ministru, Adrian Năstase a declarat că acesta nu are vreo interdicţie din partea Tribunalului de a candida la o funcţie în stat, aşa cum este în cazul său. 

"Ca o chestiune de principiu, Liviu Dragnea nu are o interdicţie din partea Tribunalului de a candida pentru o funcţie de stat. Eu, spre exemplu, dacă domnul Iohannis ar dori să mă desemneze prim-ministru, nu ar putea să facă lucrul ăsta pentru că eu am interdicţie din partea instanţei. Liviu Dragnea nu are o astfel de interdicţie. Alain Juppe în Franţa nu are o astfel de interdicţie şi iată că este foarte bine în politică după o condamnare cu suspendare. Atunci de ce trebuie să fim noi mai catolici decât Papa? Deci problema de principiu nu se pune", a spus Năstase, la Palatul Parlamentului. 

Pe de altă parte, el a precizat că a văzut pe drum "tot felul de panouri cu o persoană care e tehnocrat, dar e pe listele unui partid" şi a concluzionat că "în România se poate orice". 

Întrebat dacă, dincolo de interdicţia pe care o are, i-ar plăcea să fie premier, Adrian Năstase a răspuns că nu şi că acum este târziu pentru acest lucru. 

"Eu cred că există un timp pentru orice lucru. Poate că ar fi fost important pentru mine şi m-aş fi bucurat într-un fel, aş fi încercat să găsesc soluţii, dacă în 2004 lucrurile nu ar fi mers într-o altă direcţie. Dar acum cred că este târziu şi de aceea încerc să ofer ceea ce pot prin relaţia pe care o am cu studenţii, prin activităţile la Fundaţia Europeană Titulescu şi, sigur, în relaţiile particulare", a afirmat fostul premier, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel