EXCLUSIV  ALEGERI INTERNE PNL. Ludovic Orban vrea alegeri ca-n PSD. Ce spune despre relația cu Crin Antonescu

Liberalul Ludovic Orban stă liniștit în ceea ce privește candidatura sa la conducerea PNL. Deși lideri ai PNL sunt nerăbdători și cer urgentarea alegerilor interne, Orban spune că au un calendar care trebuie respectat. El vrea alegeri ca-n PSD, mai exact un scrutin la care să participe toți membrii PNL. 

”Alegerile trebuie să se desfășoare în conformitate cu prevederile statutare de la bază spre vârf. Din martie până la jumătatea lui aprilie trebuie să fie adunări generale în organizațiile locale, din 15 aprilie până-n 1 mai să fie conferințe județene și Convenția Națională ar trebui să aibă loc în a doua parte a lunii iunie. Sunt diverse opinii care se manifestă în spațiul public, dar statutul trebuie respectat, de asemenea trebuie respectată voința exprimată la Biroul Politic Național și în discuția cu președinții de organizații, care au stabilit acest mod de desfășurare a alegerilor.” a spus Ludovic Orban pentru DCNews, în condițiile în care tot mai mulți liberali cer urgentarea alegerilor interne. 

Scrutin intern în PNL

În condițiile în care Theodor Stolojan a spus că trebuie modificat Statutul PNL în așa fel încât să fie mai puțini vicepreședinți, prim-vicepreședinți, Ludovic Orban a afirmat că nu a intrat în tehnicalități. A subliniat că ”trebuie să fie o democrație deplină în care să conteze opiniile exprimate de fiecare membru PNL, în care alegerile să fie corecte” și că-și dorește să fie aleși în organisme cât mai largi. 

[citeste si]

”Propunerea mea este ca președintele PNL să fie ales printr-un scrutin de toți membrii PNL”, a mai spus Ludovic Orban pentru DCNews

Cum a luat decizia să candideze, din nou

El a mărturisit că înainte de a lua, din nou, decizia de a candida la președinția PNL, a luat pulsul bazei partidului: ”Nu mi-am depus candidatura decât după ce am luat pulsul bazei partidului, după ce am fost convins că beneficiez de o susținere foarte mare în partid, foarte mulți membri chiar mi-au cerut acest lucru, să candidez la președinția PNL”. 

Relația cu Antonescu

Întrebat dacă a discutat cu liberalul Crin Antonescu, care era dorit la conducerea partidului, când se vorbea despre lipsa de lideri și care se bucură de o largă simpatie în PNL, Ludovic Orban a răspuns: ”Suntem vechi prieteni și camarazi”. Amintim că Crin Antonescu s-a retras din politică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel