Adrian Năstase, fost oficial guvernamental cu interdicție de călătorie în SUA. Reacția MAE

Foşti şi actuali oficiali guvernamentali din România şi Bulgaria au interdicţie de călătorie în Statele Unite ale Americii, din cauza unor fapte de corupție. 

Asistentul adjunct al secretarului american de Stat pentru Europa si Eurasia, Hoyt Brian Yee, în timpul unei audieri din Congresul american, a declarat că "există oficiali guvernamentali sau foşti oficiali guvernamentali din România şi Bulgaria, cărora nu li se permite să călătorească în Statele Unite, din cauza unor suspiciuni de corupţie". 

Unul dintre foştii demnitari români care au interdicţie de călătorie în Statele Unite este fostul premier Adrian Năstase, căruia în aprilie 2012 i-a fost retrasă viza de călătorie, cu două luni înainte de condamnarea sa definitivă.

Ministerul de Externe precizează că "nu a fost informat în legătură cu interdicţia aplicată unor cetăţeni români de a intra în SUA. În baza procedurilor specifice consulare şi a legislaţiei privind protecţia datelor personale, eventualele refuzuri de acordare a vizei de intrare în SUA se comunică direct de Ambasada SUA doar persoanelor/cetăţenilor români vizaţi, dacă există astfel de situaţii", potrivit Digi 24

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel