Caz REVOLTĂTOR. 19 persoane, transportate de URGENȚĂ la spital după Revelion

Mai multe persoane au fost transportate de urgență la spital după ce au petrecut Revelionul într-un restaurantdin Alba.

Caz revoltător la un local din Alba, unde 19 persoane au petrecut seara de Revelion. Mai multe persoane au fost transportate de urgență la spital, prezentând toxiinfecție alimentară, potrivit Agerpres. Doi angajați prezentau pe mâini, blatul de feliat mezeluri, cuțit pentru feliat și în trei produse, respectiv icre, pastramă și bulgărași de brânză cu verdețuri bacteria stafilococ.

În urma analizelor efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, a fost descoperită bacteria stafilococ

În urma controlului efectua de către DSP Alba, s-a dispus suspendarea activităţii sălii de evenimente până la remedierea deficienţelor şi a aplicat o amendă de 5.000 de lei.

″În urma analizelor de laborator a fost depistată bacteria stafilococ pe mâinile a doi angajaţi, pe blatul de feliat mezeluri, pe un cuţit pentru feliat, dar şi în trei produse consumate: icre, pastramă şi bulgăraşi de brânză cu verdeţuri", se menţionează în comunicat.

Administratorul unităţii are obligaţia să efectueze controlul tuturor angajaţilor, prin analize de coprocultură şi exudat, dar şi să efectueze igienizarea localului şi a bucătăriei, a suprafeţelor de lucru şi a veselei. După realizarea acestora se vor preleva din nou probe de sanitaţie, iar dacă vor ieşi corespunzătoare, activitatea unităţii va putea fi reluată, precizează DSP.

La restaurant au participat aproximativ 240 de persoane, dintre care 19 au ajuns la spital

După ce au consumat aperitivul, 19 persoane au fost transportate la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, precum grețuri și vărsături. Niciun pacient nu a rămas internat, cazurile prezentate fiind ușoare.

Anul trecut, zeci de persoane care au participat la două nunţi din Alba au suferit toxiinfecţii alimentare, analizele stabilind drept cauze o infecţie cu stafilococ, respectiv infestarea cu Salmonella.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel