Victor Ponta, după ce Astra Asigurări a intrat în faliment: Refuz să accept că vom rămâne iar fără niciun vinovat

Premierul Victor Ponta salută decizia Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de a cere intrarea în faliment a Astra Asigurări, susținând că, după mult prea mulți ani în opinia sa, "buboiul de corupție și fraude" de la societatea controlată de omul de afaceri Dan Admescu a fost spart. Pe de altă parte, prim-ministrul afirmă că refuză să accepte că nu va fi găsit niciun vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat cu cea mai mare societatea de asigurări din România.

"Doua vesti - una buna si una rea :

1. Din datele neoficiale ale ANAF rezulta ca inca de azi 26 au fost incasate la buget toate sumele prevazute pentru luna August / deci in urmatoarele 5 zile vom avea iar incasari excedentare ( chiar cu scaderea TVA la 9% la alimente si alte asemenea masuri)! Mesajul este binevenit in contextul discutiilor despre Codul Fiscal si este foarte clar : combinatia magica - taxe mai mici si mai putine si ANAF mai eficient si performant in colectare si combaterea evaziunii . Asa cred ca putem si in 2016 sa mentinem directia pozitiva pe care ne aflam azi.

2. Dupa mai multi ani ( prea multi dupa parerea mea) ASF a spart buboiul de coruptie si fraude de la ASTRA ASIGURARI / inca din 2013 Guvernul, ASF si BNR am sesizat organele penale si am informat public asupra incredibilelor matrapazlacuri facute de Dan Adamescu ( paguba este estimata la cel putin 500 milioane lei ) / dar protectia politica si mediatica pe care acesta a cumparat-o de-a lungul anilor a fost extrem de eficienta ( din banii deturnati de la asigurati 120 milioane de lei au fost folositi pentru finantarea "deontologilor" de la "Romania Libera" care si azi dau lectii de morala tuturor in timp ce incaseaza bani furati iar politicienii PDL/PNL stimulati generos au luptat cu toate armele ca sa-l protejeze pe generosul domn Adamescu, cel care si acum se plimba linistit prin strainatate si sfideaza opinia publica! ).

Vreau sa spun foarte clar ca niciun asigurat ( persoana fizica sau juridica) nu este in pericol, masurile luate de ASF In baza legislatiei acopera orice risc - dar refuz sa accept ca pt 500 milioane frauda si dupa ce a fost falimentata intentionat cea mai mare societate de asigurari din Romania vom ramane iar fara niciun vinovat!!!", este mesajul postat în urmă cu puțin timp, pe Facebook, de către premierul Victor Ponta.

ASF, decizie radicală pentru Astra Asigurări: Societatea intră în faliment

Reacția prim-ministrului survine după ce ASF a decis intrarea în faliment a Astra Asigurări, aflată în administrare specială, după ce compania nu a reuşit să atragă 425 milioane lei la capital, despăgubirile urmând să fie acordate de Fondul de Garantare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel