Toate firmele, amenințate: inspectorii ANAF au plan de amenzi, în buletinul statistic

Un reprezentant al unui mari firme de  consultanță, fost secretar de stat în Ministerul de Finanțe, a detonat un scandal cu implicații la nivelul tuturor firmelor din economia românească.  Dragoș Doroș, director KPMG, a acuzat ANAF că stabilește ținte pentru inspectorii săi, la fel cum corporațiile stabilesc target-uri agenților de vânzări.

Abuz în serviciu pentru ”target-ul de constatări”

”Astfel, sunt cuantificate pentru fiecare inspector numărul de verificări efectuate, valoarea obligaților suplimentare stabilite, numărul și valoarea amenzilor, numărul de sesizări penale, valoarea confiscărilor, a prejudiciilor sau a măsurilor asiguratorii. De aici pleacă tot. Inspectorii vor să constate sume. Pentru că vor să constate sume cu orice preț, fac abuzuri, nu citesc legea”, a declarat Dragoș Doroș, scrie profit.ro, la conferința TaxEu. Doroș consideră că unii inspectori fiscali fac abuz în serviciu, constatând prejudicii doar ca să-și realizeze indicatorii de performanță. Doroș a fost secretar de stat la Finanțe, în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu.

Poliția neagă planul de amenzi

Poliția a fost deseori acuzat că stabilește agenților de Circulație un plan de amenzi, de fiercare dată MAI dezmințind aceste informații. Stabilirea unui plan de amenzi ar determina polițiștii să facă abuzuri, s-a susținut, inclusiv în Parlament. Potrivit lui Doroș, în cazul ANAF, nu vorbim de speculații ci chiar de indicatorii de performanță publicați în buletinul oficial al instituției.  Doroș a explicat că Antifrauda urmărește situații pe care le poate constata repede, pentru a putea face procese verbale și sesizări penale care nu pot fi contestate.

ANAF nu a infirmat public acuzațiile fostului secretar de stat. În cazul în care numărul și cuantumul sancțiunilor devine indicator de performanță, toate instituțiile, de la administrațiile financiare la Circulație, își vor determina inspectorii sau agenții să amendeze cât mai mult, pentru realizarea planului de încasări la Buget. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel