Băsescu, atacuri vehemente la FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială

Președintele Traian Băsescu a avertizat, joi seară, cu privire la întreruperea acordului pe care România îl are cu FMI, apreciind că încetarea acestei înțelegeri va fi o "bilă neagră" și pentru Troica FMI - Banca Mondială - Comisia Europeană.

"Ștu că în momentul de față (Guvernul) are dificultăți, nu știu cum le va rezolva. N-aș vrea ca rezolvarea să fie o întrerupere a acordului FMI. România a trecut de mult de faza în care nu putea să ducă până la capăt un acord cu Fondul. Dacă nu se continuă acordul cu FMI, cred că va fi o mare bilă neagră și pentru FMI,  ar fi prima dată  când o țară iese mai slăbită din punct de vedere al consolidării fiscale decat cum a intrat, și asta e și responsabilitatea FMI, a Comisiei Europene și a Băncii Mondiale", a spus Traian Băsescu într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Băsescu cere alt premier PSD: Ponta, complet discreditat în UE. Un bolovan de piciorul României

Traian Băsescu a insistat că troica va purta o responsabilitate dacă acordul cu România nu se va finaliza.

"România a intrat într-o condiție bună în cel de-al treilea acord consecutiv și ar fi o mare pată pentru FMI și CE dacă Romania iese mai puțin stabilă decât la intrare. FMI și Comisia au stat și au privit de la distanță aventurile fiscale din ultimele 8 luni din România, în perspectiva alegerilor prezidențiale. Vor avea o responsabilitate mare și CE, și delegatul comisiei, și Banca Mondiala, dacă România nu finalizează acest acord. Au știut foarte bine ce se întamplă în Romania", a afirmat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel