ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ana Birchall, apel către tineri: Puteți schimba modelul politic promovat de Traian Băsescu

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Tinerii României sunt îndemnați să se prezinte la urne luna viitoate, pentru a alege un model nou de președinte, întrucât locul lor este și în viața politică. "România se află la un moment de răscruce în care putem schimba un model politic bazat pe ură şi dezbinare cu un model nou", este apelul pe care deputatul PSD de Vaslui, Ana Birchall, îl adresează tinerilor, inclusiv celor care vor vota în noiembrie pentru prima dată.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. "După ce au fost martorii a 10 ani de dezbinare și ură în societatea românească, în această toamnă, votul tinerilor, inclusiv al celor care votează pentru prima dată este un vot important inclusiv pentru alegerea unui model nou de președinte", transmite Ana Birchall tinerilor votanți, prin intermediul unui comunicat de presă.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Deptatul PSD susține că, în opinia sa, implicarea tinerilor în politică este esenţială şi depinde de politicienii actuali în ce măsură generaţiile care urmează vor fi pregătite să îşi asume un rol important și în actul politic, administrativ și decizional prin exprimarea votului politic.

Tinerii sunt înștiințați că votul lor contează pentru viitor.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. "România se află la un moment de răscruce în care putem schimba un model politic bazat pe ură şi dezbinare între diferitele segmente sociale, pe austeritate şi tăieri de pensii și salarii, promovat de Traian Băsescu şi continuat de reprezentanţii dreptei prin candidaţii la alegerile prezidenţiale şi un model nou propus de un premier tânăr, Victor Ponta, care a arătat că nu este indiferent faţă de soarta generaţiilor viitoare și a tinerilor. România trebuie să se bazeze pe tinerii ei, pe inteligența şi talentul lor, pe puterea lor de schimbare, pe entuziasmul şi puterea lor de muncă. Este un mesaj pe care și tinerii din colegiul meu din Vaslui l-au transmis, nu numai în această campanie electorală", mai spune Ana Birchal.

Victor Ponta, model de președinte diferit de Traian Băsescu

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Potrivit deputatului PSD, măsurile luate de actualul guvern în sprijinul generației tinere dovedesc că Victor Ponta va lupta pentru ca tinerii României să aibă o viață mai bună în țara lor.

"Guvernul condus de Victor Ponta a venit în întâmpinarea tinerilor, în ultimii ani prin programe precum Prima casă, Prima maşină, care reprezintă un ajutor real pentru tinerii care vor să îşi întemeieze o familie. Bursele pentru medicii rezidenţi, majorarea salariilor profesorilor debutanţi, sprijinul acordat tinerilor antreprenori prin programul România Start-up, reducerile fiscale pentru tinerii fermieri, bursele sociale pentru cei proveniţi din familiile nevoiaşe, încurajarea angajării tinerilor pe piaţa muncii prin plata practicii în cadrul marilor companii reprezintă exemple de măsuri concrete care demonstrează că premierul Victor Ponta va fi un alt model de preşedinte, care se luptă să ţină tinerii acasă, în România, care să-i încurajeze pe cei plecați peste hotare să se întoarcă acasă, nu să îi îndrume să îşi încerce norocul în pribegie, departe de familii şi de ţara lor, așa cum sugera Traian Băsescu", mai spune deputatul PSD de Vaslui.

Totul începe cu primul pas

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În mesajul adresat tinerilor, Ana Birchall transmite că locul tinerilor este oriunde se iau decizii, dar "totul începe cu primul pas".

"Momentul primului vot pentru generaţia tânără din România este un examen al conştiinţei, un moment de implicare în viaţa politică a cetăţii, tocmai pentru ca actul de decizie să fie unul mai responsabil. Este momentul ca tinerii să se implice mult mai activ în deciziile care privesc viitorul lor şi să opteze pentru un model de preşedinte care unește românii. Statul român trebuie să continue promovarea unor politici publice țintite pentru a ajuta tinerii. Trebuie să descătușăm talentul tinerilor români și să le oferim aici în România oportunitățile de care au nevoie ca prim pas în eliminarea dictaturii non-valorilor care sufocă societatea românească de mult prea mulți ani. Generația tânără de politicieni pe care și eu o reprezint înțelege tinerii și importanța lor în dezvoltarea României. De aceea cred că locul tinerilor este și în viaţa politică, în societatea civilă, în organizațiile non-guvernamentale, în mijlocul procesului decizional. Totul începe cu primul pas: votul din această toamnă, votul pentru o Românie a valorilor, votul pentru o Românie puternică!", conchide Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel