Vot Guvern Orban III. Cazanciuc: Astăzi am întors și celălalt obraz

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a explicat gestul social democraților, care, sâmbătă, au contribuit cu votul lor la învestirea Guvernului Orban III.

Robert Cazanciuc explică votul de azi într-o postare pe Facebook:

”Astăzi am întors și celălalt obraz

Începând de astăzi și pînă la alegeri, indiferent când vor fi ele, guvernului îi este interzis să emită ordonanțe de urgență în alte domenii decât cele care țin strict de asigurarea sănătății populației și a menținerii echilibrului social.

Palma dată unei țări întregi prin dezertarea lui Cîțu arată fața hidoasă a unei politici care i-a făcut pe mulți români să își părăsească țara pentru că nu mai aveau speranța ca în timpul vieții lor să se poată schimba ceva în bine, iar pe alții să încerce să se salveze aici pe cont propriu , fără nici un fel de interacțiune politică văzută mai degrabă ca o sursă a răului și nu ca pe o tribună de la care să vină soluții pentru o viață mai bună.

Cinism și dispreț

xplicația halucinantă a “premierului” desemnat, potrivit căruia gestul său a fost determinat de dorința de a salva propriul partid, dublată de lauda, la fel de halucinantă a acestui gest, făcută de la Cotroceni de către cel care ar trebui să asigure echilibrul țării, arată din păcate cinism și dispreț pentru poporul pe care ar trebui să îl protejeze.Dacă cele două declarații ar fi fost izolate, poate ne-am fi amăgit să credem că oamenii sunt pur și simplu depășiți de situație și nu știu ce vorbesc, dar ieșirea iresponsabilă a premierului demis Orban, în fața a zeci de ziariști care își făceau datoria, pentru a-și anunța națiunea că se autoizolează în cea mai luxoasă vilă de protocol, arată pur și simplu că aroganța este un mod de operare al unui partid care nu are nici măcar demnitatea PNȚCD de a iesi din istorie cu fruntea sus.

Scene de apocalipsă au putut fi văzute astăzi în Parlamentul României tot ca urmare a nesăbuinței și aroganței unui membru PNL, care, deși fusese informat că vine dintr-o zonă de risc ca urmare a participării la o reuniune externă interparlamentară, a decis că nu trebuie să lipsească de la o ședința de partid în care se împărțeau funcții, punând astfel în pericol, în mod direct, viețile a sute de oameni!

Riscul iminent pentru ca Parlamentul să nu se mai poată întruni în scurt timp a făcut imposibile discuțiile pentru formarea unei majorități parlamentare care să propună un nou cabinet, în condițiile în care evaluările specialiștilor arată că și la noi coronavirusul poate avea consecințele din țările în care 1 milion de români au revenit deja acasă.

Doar pentru măsuri necesare în sănătate

Votul de astăzi este pentru ca guvernul în funcție să poată lua toate măsurile necesare pentru a proteja viețile semenilor noștri.
Votul nu a fost dat pentru aventurismul politic al ministrului de finanțe care a tăiat bugetul sănătății cu 22% și categoric nu pentru ministrul sănătății care, suspect fiind, a declarat nonșalant că regulile nu sunt și pentru măria sa, ci a fost dat pentru profesioniști ca Raed Arafat și Streinu Cercel, precum și pentru miile de medici și oameni la datorie din toate domeniile.
Sunt convins că o țară întreagă își va face auzită vocea dacă cineva din guvernul învestit într-o procedură fără precedent va deturna în interes personal sau de partid votul de astăzi.

Azi am întors și celălat obraz cu credința că și de data asta Dumnezeu va fi de partea poporului român.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel