EXCLUSIV  Virozele și gripa la copii. Dr Carmen Liliana Dincă: Le facem tot anul

DR Carmen Liliana Dincă. Foto: DC Medical
DR Carmen Liliana Dincă. Foto: DC Medical

Dr Carmen Liliana Dincă, medic primar pediatrie, a explicat la Interviurile DC News și DC Medical, că virozele, și implicit gripa, nu mai sunt afecțiuni sezoniere, de iarnă, așa cum știam noi. Medicul spune că s-a confruntat tot anul cu viroze la copii.

Teoretic sezonul virozelor, al răcelii și al gripei a debutat la începutul lunii octombrie, dar practic această sezonalitate nu mai este valabilă.

„A început sezonul virozelor, dar nu știu dacă s-a oprit vreodată sezonul virozelor, pentru că noi ne-am luptat toată vara cu viroze de toate tipurile. Virozele acestea nu mai respectă nicio sezonalitate, nu mai respectă ce am învățat noi din cărți. Dar da, acum au continuat virozele respiratorii și au fost declarate și primele cazuri de gripă, inclusiv la copii. Dintr-o notă a Institutului Cantacuzino au fost identificate cinci cazuri de gripă, 3 la adulți și 2 la copii", a arătat Dr Carmen Liliana Dincă, medic primar pediatrie și Șeful Secției de Pediatrie de la Spitalul Clinic Sanador, la Interviurile Dc News și DC Medical. 

Anul acesta gripa a apărut mult mai devreme decât în anii anteriori. Practic, la jumătatea lui august, în SUA, a fost înregistrat primul deces din emisfera nordică datorat gripei, pentru noul sezon gripal. Ceea ce înseamnă un decalaj cu două luni a debutului noului sezon gripal, în condițiile în care precedentul s-a terminat la sfârșitul lunii mai.

CITIȚI CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel