Viktor Orbán spune că l-a rugat pe Papa Francisc „să sprijine eforturile noastre pentru pace“

Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Sursă foto: Facebook Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orbán spune că l-a rugat pe Papa Francisc „să sprijine eforturile noastre pentru pace“.

Din logica istoriei ţării rezultă că Ungaria are o consideraţie aparte pentru centrul creştinismului, faţă de Vatican şi de Sfântul Părinte, a subliniat prim-ministrul ungar Viktor Orbán într-o declaraţie dată presei publice ungare, după ce joi a fost primit de Papa Francisc la o audienţă privată.

Premierul, a cărui primă călătorie oficială după alegeri a fost la Roma, a adăugat: “am continuat o mare tradiţie maghiară” prin faptul că, după victoria în alegeri, invitaţia Sfântului Părinte a fost prima pe care a acceptat-o.

El a subliniat că războiul dă o importanţă deosebită acestei întâlniri, Sfântul Părinte fiind recunoscut pentru mobilizarea influenţei sale în favoarea păcii, iar Ungaria susţine şi ea poziţia potrivit căreia pacea ar trebui restabilită cât mai curând posibil.

Papa Francisc ar putea vizita Ungaria

Răspunzând la o întrebare, Viktor Orbán a spus: cu ocazia întâlnirii l-a invitat oficial pe Papa Francisc să viziteze Ungaria în cursul anului următor, invitaţie care – după cum a spus premierul – a primit un “răspuns pozitiv încurajator”.

Potrivit prim-ministrului, Ungaria a primit cel mai mare număr de refugiaţi din Ucraina – 640 000 – proporţional cu populaţia ţării, primindu-i chiar şi pe acei studenţi care nu sunt ucraineni, dar au studiat în Ucraina şi acum ar putea să-şi continue studiile în Ungaria.

“Desfăşurăm în prezent cea mai mare acţiune umanitară din istoria ţării. Acest lucru câştigă recunoaştere şi respect în întreaga lume” – a spus premierul, adăugând că Sfântul Părinte a menţionat şi el şi l-a încurajat “să nu renunţăm la acest bun obicei”.

Viktor Orbán a considerat că o ţară nu are o relaţie politică vizavi de Vatican, ci una spirituală şi sufletească. El a adăugat că cel mai important consens între Vatican şi statul ungar s-a creat în privinţa familiilor.

“Cu toţi credem, aici, la Roma, la Vatican, ca şi la Budapesta, că familia este cea mai importantă comunitate în momentul actual. Ea este refugiul suprem pentru omul modern, de aceea trebuie să ne mobilizăm toate eforturile pentru a apăra şi a consolida familia, această comunitate, cea mai importantă comunitate umană a epocii moderne, şi în acest sens ne putem baza pe Sfântul Părinte”, a spus Viktor Orbán, scrie Hirado.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel