Victor Ponta, invitatul lui Victor Ciutacu și Bogdan Chirieac, la România Tv. Live Text cu interviul de la New York

Premierul Victor Ponta a fost invitatul lui Victor Ciutacu și al lui Bogdan Chirieac, joi seara, la România Tv. Interviul a fost realizat în Statele Unite, unde primul-ministru participă la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi se întâlnește cu mai multe companii din domeniul energiei.

Citește și: Bogdan Chirieac: Ponta a obținut OK-ul american pentru președinție. TOTUȘI...


DCNews a transmis în format Live Text cele mai importante declarații ale premierului Victor Ponta:

- mâine o să fiu la Houston, unde 300 de reprezentanți ai celor mai importante companii energetice vor fi prezenți la întâlnire. Și sper ca măcar câțiva dintre cei 300 să vină să investească în România, pentru că avem nevoie de independență energetică.

- securitatea regională reprezintă prioritatea externă a României pentru următorii ani, alături de Republica Moldova.

- sunt nouă ani de când nu am mai fost reprezentați de președinte la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Ca președinte, categoric voi veni aici pe viitor.

- mi-am dat seama anul acesta că ONU redevine importantă, văzând câte zile a stat aici Barack Obama și că aproximativ 140 de țări au fost reprezentate aici la nivel de președinte sau de premier.

- contează foarte mult ca România să fie reprezentată, oamenii să știe cine ești, nu doar să fie o plăcuță pe care scrie "prime-minister of Romania".

- SUA doresc predictibilitate și stabilitate în relația cu România. Au lucrat cu mine doi ani și jumătate și știu foarte bine acest lucru. (...) Nu am discutat despre spioni și Robert Turcescu. Am discutat că se termină mandatul dlui Băsescu și nu era nimeni foarte afectat de asta.

- știu că suntem 14 candidați la Președinția României. Nu există riscul să rămânem fără contracandidat. O să mă auziți vorbind tot mai puțin despre Iohannis și Băsescu. O să mă auzit vorbind despre ceea ce vreau eu să fac. (...) În turul 2 vom avea dezbateri despre politică externă, Constituție.

- nu există nicio posibilitate de prelungire a termenului de înscriere a candidaților la prezidențiale.

- nu m-a întrebat nimeni despre dl Iohannis nimic, pentru că nu știu cine e dl Iohannis. Nu știe nimeni cine e dl Iohannis. Americanii știu foarte bine de dl Băsescu, care de zece ani e președinte, și știu foarte bine de mine, care de doi ani și jumătate sunt premier.

- resursele din Marea Neagră vor permite României să aibă independență energetică totală față de importurile din Rusia.

- nu s-a aflat până în America că dl Iohannis este continuatorul lui Băsescu, pentru că ei nu știu cine este dl Iohannis.

- candidatura dlui Meleșcanu nici nu mă ajută, nici nu mă încurcă în mod special. Din punctul meu de vedere, alegătorii de dreapta din România pot alege între dl Tăriceanu și dl Meleșcanu.

- după zece ani de război, cred că România are nevoie de unificare, de pace.

- eu nici nu îmi doresc și nici nu voi avea, ca președinte, controlul instituțiilor care au puteri în afara celei executive sau legislative.

- norocul nostru că dl Obama nu este membru al PPE, că dacă era membru al PPE, nu vedea nicio problemă la Viktor Orban, vedea o problemă la Victor Ponta.

- parcă l-aș trimite un pic pe dl Turcescu sau pe cei ca el să vadă cum e cu libertatea în PPE.

- eu am atâta încredere în verticalitatea dlui Stelian Tănase și a dlui Nistorescu, încât nici nu am încercat să-i influențez. Am încercat să-l opresc pe dl Tănase, să nu mai vină la mine în birou să îmi spună că mă apreciază, că vrea să mă susțină. TVR-ul este televiziunea opoziției. Este acolo dl Băsescu, este dl Iohannis. Dl Stelian Tănase m-a asigurat de sprijinul său în momentul în care dl Antonescu l-a pus președinte și PNL-ul nu l-a mai susținut. Și i-am spus că nu am nevoie. Pe datele pe care le avem, dl Tănase mărește pierderile TVR. M-am opus când a vrut să mărească taxa tv și taxa radio. Cred că de acolo nu mă mai place.

- mi-aș dori să intru în turul 2 al prezidențialelor cu dl Tăriceanu, pentru că aș fi sigur că nu mai avem un continuator al dlui Băsescu.

- dna Udrea, dl Iohannis și dna Macovei sunt toți trei copii de suflet ai dlui Băsescu. 

- dl Băsescu este șeful de campanie electorală al unor candidați. Atâta mai poate.

- cele cinci săptămâni între alegerea președintelui și instalarea noului președinte le-aș folosi pentru instalarea noului Guvern, PSD-PC-UNPR-UDMR și PRL.

- am un mesaj de solidaritate și de compasiune pentru dl Sobaru. L-am ajutat cu locuința.

- Guvernul nu va depune plângere împotriva dlui Sobaru.

Vezi și: Victor Ponta și Barack Obama, eclipsați în poza de familie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel