Cum a făcut Popoviciu 14 milioane de euro dintr-un foc

Primul proiect de birouri de pe piața românească se va realiza pe un teren cumpărat de grupul de construcţii Skanska (Suedia) de la omul de afaceri Compania suedeză vrea să construiască trei clădiri de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 52.000 de metri pătraţi, certificate LEED Gold. Terenul cumpărat de Skanska se află pe strada Gara Herăstrău, în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu și a constituit o atracție pentru chiriași și investitori. Aici se va dezvolta un proiect de birouri, în trei etape, denumit Green Court Bucharest. Zona Barbu Văcărescu - Floreasca - Pi­pera, unde este situat terenul, a atras în ultimii ani mai multe clădiri de birouri, inclusiv cel mai înaltă clădire din Bucureşti, iar anul viitor urmează să fie finalizat şi mall-ul Promenada, dezvoltat de Raiffeisen Evolution.

În comunicatul Skanska România, se precizează zona în care va fi amplasat proiectul, însă nu se menţionează valoarea tranzacţiei şi nici vânzătorul terenului. "Green Court Bucharest este amplasat în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, care a devenit cea mai dinamică destinaţie pentru spaţiile de birouri din Bucureşti. Această zonă a atras atât atenţia chiriaşilor cât şi a investitorilor, fiind astfel locaţia ideală pentru primul proiect de birouri pe care Skanska îl dezvoltă în România".

Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial însă, Skanska a achiziţionat terenul de la firma Băneasa Investments SA, deţinută de Gabriel Popoviciu, omul de afaceri fiind implicat în dezvoltarea proiectului Băneasa, din nordul Bucureştiului.

Contractul de vânzare a fost încheiat în urmă cu câteva luni, între Băneasa Investments SA şi firma SPC Beta Property Development Company (înregistrată în România şi deţinută integral de Skanska) pentru un teren de aproximativ 15.000 metri pătraţi şi construcţiile aflate pe el. Tranzacţia a fost încheiată la un preţ de 13,8 milioane de euro, plus TVA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel