EXCLUSIV  Vedeta indiscutabilă a pandemiei. Prof. dr. Săndesc: Doar așa scade SEVERITATEA bolii!

Prof dr Dorel Săndesc. Foto: Facebook / pagina personală
Prof dr Dorel Săndesc. Foto: Facebook / pagina personală

Este vedeta indiscutabilă a pandemiei. 

Prof. dr. Dorel Săndesc a vorbit despre masca de protecție, „vedetă indiscutabilă a pandemiei”, într-un interviu acordat pentru „Academia de Sănătate”.

Prof. dr. Dorel Săndesc, președinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a afirmat la „Academia de Sănătate” că „o vedetă indiscutabilă a acestei perioade este masca”.

Conform celor spuse de prof. dr. Săndesc, masca „a fost dovedită ca eficientă prin modele matematice, de către colectivul de la Oxford care a dus o contribuție majoră atât a OMS, cât și a multor țări care au trecut de la recomandări destul de rezervate la recomandări ferme de purtare”. 

Modelele matematice de care vorbește prof. dr. Dorel Săndesc au dovedit că masca de protecție „este de natură să scadă riscul contaminării individuale foarte mult, peste 65%, contaminării celor din jur și controlării valurilor epidemice”.

Ce s-ar întâmpla dacă 50% sau 90% din populație ar purta mască 

„Modele au arătat că, dacă 50% din populație poartă mască în spațiile publice, valurile epidemice care ar bloca sistemul sanitar ar putea fi controlate. Dacă am ajunge la 90%, rezultatele au arătat că poate și să determine o diminuare semnificativă a severității bolii, dacă totuși o faci”, a explicat prof. dr. Dorel Săndesc la „Academia de Sănătate”. 

Profesorul a precizat că „încărcătura virală este mai mică purtând mască și astfel, poate contribui foarte mult la caracteristica epidemiologică bolii. Numărul de pacienți poate să scadă și marea majoritatea poate să facă forme asimptomatice sau ușoare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel