EXCLUSIV  Valva mitrală, intervenție minim invazivă. România, în primele țări din Europa

Ema Apostu / 07 oct 2017 / 14:55 Salveaza PDF Comentarii

Şerban Bubenek, managerul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. dr. CC Iliescu, a declarat, în cadrul unui interviu acordat DCNews, că în curând se vor putea face intervenții minim-invazive pentru valva mitrală.

”Probabil că în următoarele trei luni vom pune la punct niște intervenții minim-invazive pentru valva mitrală, ceea ce nu prea s-a făcut în România nicăieri în România. E un trend de dezvoltare la ora actuală pe plan mondial, nu există niște protocoale la fel de clare ca pentru montarea de valve aortice transcandente. Suntem și aici într-un program de cercetare și noi sperăm să fim printre primele 5-6-10 țări din Europa care vor fi capabile să ofere, atât cât ne plătește Casa de Asigurări, să oferim aceste metode noi neinvazive sau minim-invazive și sigure pacienților noștri.”, ne-a spus Șerban Bubenek.

Iată răspunsul integral: 

DCNews realizează în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, rubrica de interviuri medicale ”Academia de Sănătăte”.

 

[citeste si]

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23