Vaccin herpes. Tratament REVOLUȚIONAR împotriva unei afecțiuni întâlnite la mulți români

HIV SIMPTOME
HIV SIMPTOME

Această infecție era incurabilă, însă, datorită unui tratament revoluționar, persoanele care se confruntă cu această problemă au o șansă de vindecare.

Infecţia cu virusul Herpes(HSV) este una dintre cele mai mari probleme la nivel mondial, fiind considerată incurabilă.

După zeci de ani de cercetări a fost, însă, creat primul vaccin eficient împotriva acestei infecţii. Savanţii Institutului Medical Howard Hughes din cadrul Colegiului Medical Albert Einstein, din New York, au creat genetic o versiune mutantă a virusului HSV căreia îi lipseşte o singură proteină - proteină aflată, în versiunea originală, pe învelişul virusului şi despre care se ştie că generează o producţie eficientă de anticorpi. Rezultatul este un vaccin puternic în combaterea simptomelor herpesului.

"Avem un candidat foarte promiţător pentru herpes", a afirmat William Jacobs, cercetător din cadrul Institutului Medical Howard Hughes, adăugând că vaccinul ar putea fi şi un bun candidat în combaterea altor afecţiuni ale mucoasei, în special infectarea cu HIV şi tuberculoza.

Citește și: Isteria anti-vaccin face victime printre copii. Epidemie de rujeolă din această cauză 

Noul vaccin este eficient împotriva celor mai comune două forme de herpes: tipul 1 (HSV-1), care provoacă umflături apoase la nivelul feţei şi al buzelor, şi tipul 2 (HSV-2), care provoacă ulceraţii genitale.

Este cunoscut faptul că ambele tipuri infectează celulele nervoase ale organismului, acolo unde virusul poate rămâne latent ani de zile înainte ca simptomele să reapară. Noul remediu este primul care poate preveni acest tip de infecţie latentă.

Vaccinul se află acum în teste. Potrivit cercetătorilor, dacă vaccinul funcţionează şi la oameni la fel de bine ca în cazul şoarecilor, administrarea sa la copii ar putea elimina complet problema herpesului pe parcursul vieţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel