Un fenomen astronomic rar va avea loc în acest weekend

SuperLuna
SuperLuna

Fenomenul astronomic numit SuperLuna va putea fi observat pe cer în acest weekend, pe 23 iunie. În timpul evenimentului ce are loc o dată la 14 luni, satelitul natural al Pământului se va afla în faza de Lună plină şi va apărea mai mare şi mai strălucitor decât în oricare altă noapte din 2013.

Fenomenul de SuperLună este adeseori asociat în credinţa populară cu stigmatul unor dezastre naturale precum cutremure, tsunami, inundaţii, taifunuri şi cicloane, sau chiar cu Apocalipsa. Cercetătorii de la NASA au anunţat însă că nu au descoperit nicio corelaţie directă între dezastrele naturale şi apropierea Lunii de Terra.

Pe 23 iunie, Luna va apărea mai mare şi mai strălucitoare ca de obicei, şi se va afla la cea mai mică distanţă faţă de Terra din întregul an - 356.991 de kilometri.

În timpul fenomenului de SuperLună, Pământul, Soarele şi Luna sunt aliniate, Terra aflându-se între Lună şi Soare. Forţele grativaţionale exercitate pe Terra de Lună şi Soare determină creşterea şi scăderea mareelor.

În 2013 au mai fost câteva SuperLuni, însă niciuna dintre ele nu s-a produs în timpul fazei de Lună plină. O altă Lună plină la fel de apropiată de planeta noastră va putea fi văzută abia în august 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel